Március 15.

 

 

2015. március 15-én sokan gyűltek össze Szentesen a Kossuth téren az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre.

 

Sok ünnepe van a magyarságnak, de ez az a nap, ami megdobogtatja minden magyar szívét. Március 15. az összetartozás napja és a polgári Magyarország születésnapja. A szentesiek büszkék lehetnek elődeikre: a lakosság 10 százaléka a forradalom zászlója alá állt és vett részt a szabadságharcban. A főtéren Kossuth Lajos néptribun és Horváth Mihály katolikus pap, korabeli miniszter szobra figyelmeztet, a haladáshoz kell a csendes szó is.

 

Tizenegy órakor ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött Szentesen a Kossuth téren az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepség. Ünnepi beszédet mondott Dr. Vörös Gabriella, majd "Március Idusán" címmel irodalmi műsort láthattunk, melyben közreműködött Andrádi Zsanett, Lénárt László, Presits Tamás színművészek és a „Jövőnkért” Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja. Ezt követően megkoszorúzták Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobrát.

 

A rendezvény további képei:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 03. 15.

 

.