Új lakó költözik a Vállalkozói faluba

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata kamatmentes vállalkozói hitellel segítik a kis- és középvállalkozásokat évről évre. A vállalkozásfejlesztési kamatmentes kölcsönre a Zöld Plasztik Lakics Kft. adott be pályázatot, így és az Ipari Parkban található Vállalkozói Faluban épít üzemcsarnokot és telepít abba csomagolást gyártó gépsort.

 

 

 

Lakics Balázs ügyvezetőtől megtudtuk, hogy az Árpád Nagybani Piac területén kezdik meg a hitelből vásárolt gépsor elindítását, majd 3 hónap múlva (mikor megépül az új üzemcsarnok a Ipari park északi zónájában) az új helyre költöztetik át.

  A cég a SPAR, COOP, CBA és REÁL üzletekbe szállít csomagolóanyagokat mintegy 1600-1700 üzletet szolgálnak kis termékeikkel.

 

 

 

Az új üzemcsarnokot ez év első felében készül el, és a 120 millió forintos beruházás eredményeként a cég létszáma a jelenlegi 16-ról 20 főre bővül, valamint újabb termékekkel rukkolnak elő. A fejlesztéshez részben Európai Uniós pályázat, részben az állam növekedési hitelprogramja, illetve az önkormányzat gazdaságélénkítõ kamatmentes hitele valamint önrész biztosítja a pénzügyi forrást.

 

 

 

A minapi sajtótájékoztatón Szirbik Imre polgármester örömtelinek nevezte a helyi vállalkozás bővülését, mert a stabil gazdaság adhat újabb munkahelyeket és azokon keresztül biztos megélhetési lehetőséget a családoknak. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat 4-5 éve működő vállalkozásfejlesztési pályázatán keresztül adott kamatmentes kölcsönéből közel 50 munkahely jött létre.

 

Lakics Balázs ügyvezető hozzátette, hogy még parlagon hever az a terület, ahonnan ki fog nőni az új csarnok, mert még a kivitelezőt kell megtalálniuk elképzeléseikhez.

 

 

 

Az új csarnok a DUNA-R már épülő bemutató kertészete mellett lesz a kunszentmártoni út mellett az Ipari Park északi zónájában, ahol falu szerkezetet kíván az önkormányzat kialakítani. Itt kaphatnak területet azok a vállalkozások, melyeknek nem nagy területre van igényük, hanem csak egy 2-3000 négyzetméterre.

 

Szentes, 2015. 03. 14.

 

.