„Harmóniák és kontrasztok"

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében 2014. február 5-én nyílt meg a Tokácsli Galériába Bakacsi Lajos festőművész „Harmóniák és kontrasztok" című kiállítása.

 

 

 

A kiállítást Dr. Apró Ferenc művelődéstörténész nyitotta meg, és közreműködött Mészáros Gábor.

 

 

 

Az alkotás, a teremtés az egyetlen pofoncsapás, amitől egy kicsit megtántorodik a halál. A művészet a viszonylagos, időleges halhatatlanság gyönyörű formája. Csak verseket, festményeket, szimfóniákat szegezhetünk szembe a halálnak. (Keszei lstván)

 

 

 

Bakacsi Lajos 1972-ben a Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végzett, mesterei: Vinkler László és Cs. Pataj Mihály voltak. A MAOE (Képzőművész Tagozat), a szegedi Szépmíves Céh és a Kisgrafika Barátok Köre Művészeti Egyesületének tagja. Pályája elején oldott, posztimpreszszionista műveket készített, majd a lírai expresszionizmus elvontabb formai lehetőségeit keresi. A vizuális élmény megragadása és kifejezése áll művészetének előterében. Grafikai munkásságában főként kisgrafikákat és ex libriseket találunk.

 

 

 

10 egyéni kiállítása volt Szegeden, kisgrafikáival a Nemzetközi Ex Libris Kongresszus (FISAE) kiállításain (Utrecht- Hollandia, SzapporoJapán, Milánó- Olaszország, Chrudim- Csehország) vett részt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítás megtekinthető február 28-ig, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

Szentes, 2015. 02. 07.

 

 

.