40 év tükrében – tükörben a 40 év

avagy elkészült a 40 éves Szentesi Fotókör bemutatkozó és visszatekintő kiadványa.

Egy találkozóra hívunk minden érdeklődőt, volt Szentesi Fotókör tagot 2015. február 7-én, szombaton 15.00 órára Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házba, ahol nosztalgiáznánk erről az együtt töltött négy évtizedről.

Az 1974-ben alakult Szentesi Fotókör tavaly ünnepelte a jeles évfordulót. Erre az alkalomra a régmúlt és a közelmúlt fotósainak a képeiből állítottunk össze egy válogatást a csoport mostani alkotóinak átfogó tárlatával együtt a szintén 40 éves Tokácsli Galériában. Célunk volt, hogy bemutassuk ezt a hosszú időt, amit a fotózással és a fotóművészettel eltöltöttünk, a jelent, a látásmódunk és a fotográfia fejlődését, változását. Az ünnepi eseményeket a Galéria Kávéházban megrendezett Érzékek és élmények című kamara kiállítással is ünnepeltük.

A megnyitókon találkoztunk néhány régi tagunkkal, több érdeklődő baráti fotós alkotócsoport tagjával, ismert fotóművészekkel, akik megtisztelték a neves eseményünket. Mivel a cél, hogy minél több régi klubtaggal is találkozzunk nem teljesült, így most egy hétvégi találkozót szervezzük, aminek apropója a mostanra megjelent katalógus bemutatása. A könyvben megtalálhatók a jelenlegi tagok személyes oldalai, nevesebb kiállításaink, eseményeink, kirándulásaink és a korábbi fotóköri tagok több kiállításon szereplő képeiből egy válogatás.

A Szentesi Fotókör régi és mostani tagjait köszönti Kruzslicz Pál újságíró, aki hosszú ideig vezette a város művelődési intézményét és Varróné Szabó Ildikó, a Szentesi Művelődési Központ jelenlegi igazgatója.

Kérjük, mindenki hozzon magával egy neki kedves régi képet, amiről szeretne egy pár szót beszélni.

 

Mindenkit szeretettel vár a Szentesi Fotókör.

 

 

Szentes, 2015. 02. 02.

 

.