Önkormányzati keret felhasználása

 

 

 

A Városháza konferencia termében tartott sajtótájékoztatót Antal Balázs Tibor, aki beszámolt az általa képviselt politikai képviselőcsoport (Fidesz) képviselői, hogyan használták fel az előző költségvetésben elfogadott képviselői keretüket.

 

A tavaly októberben megválasztott képviselők körében az idei költségvetés tervezésekor merült fel a gondolat, hozzanak létre egy olyan pénzügyi alapot, mint amiből a polgármester és az alpolgármester is támogatást nyújt a hozzájuk fordulók részére.

 

Az oktatási intézmények vezetőinek javaslatára az általános és középiskolák 1,7 milliót, óvodák 1 milliót, a bölcsőde 193 ezer forintot kapott. Utóbbit Sipos Antal ajánlotta fel. Az intézmények elsősorban eszközök beszerzésére és rendezvények lebonyolítására költötték a támogatást. A közbiztonság sem maradt ki, a helyi Polgárőr Egyesületnek is jutott a keretből. Egyéb dolgokra 2,66 millió forintot fordított hat képviselő. Többek között járdaépítésre (Bujdosó Tamás), a Koszta iskola klimatizálására (dr. Chomiak Waldemar). Xbox játék a Dózsa-ház Közösségi tér számára (Antal Balázs Tibor). A Rigó Alajos iskola leégése után anyagilag és munkával is támogatták az intézményt. Dr. Szabó Andrea a Boros szakiskolát, a gimnáziumot, a kórház szülészetét, a Szent Anna utcai óvodát és szociális intézményeket segített keretéből, tájékoztatott a sajtótájékoztatón. A képviselői keret összege várhatóan nem bővül jövőre. A képviselők a pénz felhasználása során gyûjtött tapasztalatokat összegzik és beépítik azokat a 2016-os költségvetésbe. Kiderült például, hogy a Rákóczi utcai óvodából más intézményekbe hordják a gyerekeket a mindennapos testnevelés szakszerű megtartása érdekében. Ennek költségeit jelenleg csak szülői segítséggel tudják megoldani, amin változtatna a Fidesz frakció.

 

A számok pontosan:

- szociális területre: 2,275.795 Ft. – 8 képviselő

- iskoláknak: 1.713.270 Ft. – 7 képviselő

- óvodáknak: 1.054.170 Ft. – 8 képviselő

- bölcsőde: 193.000 Ft. – 1 képviselő

- egyéb (pl.: járda, eszközbeszerzés stb.): 2.666.581 Ft. – 6 képviselő

 

Antal Balázs Tibor felhívta a figyelmet, december 23-án, szerdán 16 órától melegételosztást tart a Máltai Szeretetszolgálat, amit támogat a Fidesz helyi csoportja is.

 

Szentes, 2015. 12. 18.

 

.