SZENTES VÁROSI KÖNYVTÁR OKTATÁSI-KÉPZÉSI SZEREPÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS ERŐSÍTÉSE

Sajtóközlemény

 

 

 

Projekt címe:  „SZENTES VÁROSI KÖNYVTÁR OKTATÁSI-KÉPZÉSI SZEREPÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS ERŐSÍTÉSE”

 

Kódszáma:  TIOP 1.2.1.A1-15/1-08

 

Kedvezményezett:  SZENTES VÁROSI KÖNYVTÁR KÖZHASZNÚ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

 

Közreműködő szervezet:  Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság TÁMOP-TIOP Közreműködő Szervezeti Feladatokat Ellátó Köznevelési, Kulturális és Felsőoktatási Főosztály  1134 Budapest, Váci út. 45. „C”

 

A projekt összköltsége:                      30 720 000 Ft

Támogatási intenzitás:                        100 %

Elnyert támogatás:                             30 720 000 Ft

Megvalósulás időszaka:                    2015.12.09.-2015.12.31.

 

 

A projekt általános bemutatása:

 

A projekt célja, hogy több célcsoport számára új szolgáltatásokat biztosítsunk a könyvtárunkban zajló iskolarendszeren kívüli képzések és a szabadidő kulturált eltöltése során.

 A gyermekkönyvtár épületében, ahol elsősorban 0-16 év közöttieket szolgáljuk ki, a bútorok cseréjére, a világítás korszerűsítésére, valamint a számítástechnikai eszközök fejlesztésére kerül sor. Kialakításra kerül egy „interaktív sarok”, ahol rendszeres időközönként változó tartalommal virtuális kiállításokat és oktatási célú bemutatókat fogunk rendezni. Az érintőképernyők segítésével más perspektívában hozzuk közelebb a gyerekek számára a virtuális tartalmakat.

A szerver és a beszerezni tervezett kiváló minőségű szkenner a hozzátartozó számítógéppel reményeink szerint hosszú távon biztosítani fogja a magas színvonalú szakmai munkavégzést. A már jelenleg is folytatott digitalizálási munkának köszönhetően még szélesebb körben lehetővé válhat az intézményünkben őrzött tudásbázis elérhetővé tétele.

 

 

 

 

Szentes, 2015. 12. 28.

 

.