Vezetőváltás a Hungerit élén

"Kormányátadás" a megye legnagyobb foglalkoztatója élén

 

 

 

2015. december 4-én rendezték a HUNGERIT 25-éves jubileumi rendezvényét, ahol Magyar József vezérigazgató jelképesen átadta a cég kormányát fiának ifj. Magyar Józsefnek.

 

Kedves Vendégeink! Azért gyűltünk itt most össze, hogy megünnepeljük ezt az eltelt negyed századot a Hungerit életében. - ezekkel a sorokkal kezdte mondandóját az est háziasszonya Kovács Szilvia, majd folytatta a céggel kapcsolatos gondolatait...

 

- Sok minden él bennem az ünnep kapcsán, hisz magam is részese voltam ezeknek az esztendőknek. Számtalan interjút készítettem a vállalat sikereiről, beruházásairól, piaci helyzetéről, díjairól, sporttámogatásáról, karitatív tevékenységéről, humanitárius szerepéről, társadalmi felelősségvállalásáról, de még a szakszervezeti munkáról is.

 

 

 

- Ott voltam kollegáimmal a legkorszerűbb élőállat-fogadó és –beszállító rendszer átadó ünnepségén épp úgy, mint az egyik legmodernebb baromfitelep megnyitásán, tudom mit jelent az AKB Csirke kifejezés, tudósítottam arról, hogy a rangos WorldStar csomagolási díjat háromszor is elnyerte a cég. Büszkén húztam ki magam mikor miniszterek, szakmai igazgatók, külföldi partnerek a baromfiágazat leghangsúlyosabb szereplőjének nevezték a Hungeritet és elérzékenyültem, mikor megtudtam, hogy az ország 5 legnagyobb véradást támogató vállalata között van.

 

- De nem mehetünk el a szentesi fedett uszoda létesítése vagy a vízilabda szponzorálása mellett sem. Sőt hosszú évek óta támogatója a nevét viselő teremlabdarúgó kupának is. Mindarról számot adni néhány percben, amit a Hungerit elért ez alatt a 25 év alatt lehetetlen. Én is csak kiragadtam egy-egy emléket, amiből azonban látszik, hogy mennyire fontos a mi közösségeink számára a Hungerit. A városnak, az itt élő embereknek, a Vöröskeresztnek, a magyar vízilabda sportnak, az intézményeknek, felnőtteknek, gyerekeknek, sportolóknak, rászorulóknak. És a családoknak, akiknek nemcsak munkát, megélhetést biztosít, hanem a második otthont jelenti.

 

 

 

Ezek után a gondolatok után Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter mondta el ünnepi beszédét, majd Farkas Sándor országgyűlési képviselő úr folytatta az ünnepi gondolatokat. Szirbik Imre Szentes Város polgármestere kiemelte, hogy egy város életét mennyire meghatározza, ha egy olyan cégre is számíthat megvalósítandó terveinél, amilyen a Hungerit. Ezen a napon nem a céget, hanem a Hungerit családok kell köszönteni, mert sok szentesinek ez a cég a második otthona.

 

 

 

Végezetül eljött a pillanat, amikor is Magyar József, a 25 éves Hungerit Zrt. elnök-vezérigazgatója számolt be a Hungerit elmúlt 25 évéről.

 

A Hungerit Zrt. elődjének első teljes évében, 1991-ben az árbevétel 700 millió forint volt. Mára pedig a vállalkozás a több mint 40 regisztrált baromfifeldolgozó cég közül ma messze a legnagyobb – 44 milliárd forintos árbevételével.

 

 

 

A Hungerit termelése évi 4400 tonnáról 2015-re 60 586 tonnára emelkedett. Több mint 30 országba exportálja termékeit, az Európai Unió mellett jelen van Ázsia, Amerika és Afrika egyes országaiban is.

A negyed század alatt a vállalkozás 28,1 milliárd forint beruházást hajtott végre, és 17,1 milliárd forint adót, járulékot fizetett az államnak és a helyi önkormányzatnak.

A cég indulásakor 189 alkalmazottat foglalkoztatott, ma 1632 embernek adnak munkát, ami a vállalkozás érdekeltségeit is beleszámolva 2200 dolgozó megélhetését biztosítja.

 

Magyar József beszéde végén bejelentette: a vállalkozás vezetését 2016. január elsejétől átadja fiának és az igazgatótanácsban résztvevő lányának. Ezt a bejelentést jelképes kormány átadással tette emlékezetessé, amit ifj. Magyar József vett át a színpadon édesapjától. Megható pillanat volt, mert senki sem tudott erről a ceremóniáról.

 

 

 

 

 

Ezután a Szilver Táncsport Egyesület bemutatója következett. Az Egyesület 1992-ben alakult Szatmári- Nagy Szilvia vezetésével. Az egyre bővülő utánpótlással, mára a csoport több mint 60 párost vonultat fel az országos illetve nemzetközi versenyeken. Évek óta az ország legeredményesebb klubja, ahonnan Világ-és Európa Bajnoki dobogós párosok emelkedtek ki.

 

Hungerit-díjak átadása

 

 

 

 

A 25 éves jubileumi ünnepség újabb ünnepi pillanatához érkezett el, mégpedig a Hungerit-díjak átadásához. A díjról érdemes tudni, hogy 2006-ban, a Hungerit Zrt. megalapításának 15 évfordulója alkalmából alapította Magyar József elnök-vezérigazgató Úr a díjat abból a célból, hogy a vállalat működését, hírnevét erősítő, kimagasló teljesítményű munkavállalókat elismerje. Ez a legmagasabb adható kitüntetés, melyet évente maximum 3 főnek ítél oda a grémium, mely az igazgatótanácsból áll.

 

Díjazott az lehet, aki legalább 10 éve a Hungeritnél dolgozik, korábban még nem részesült a Hungerit-díjban, kimagasló tevékenységet végzett a zrt. erősítésére vagy a Társaság iránti elkötelezettsége példaértékű vagy életpályáját a Hungerit Zrt-nél töltötte és elismert szakmai tudása a cég erősödését szolgálja. Minden év decemberében az évértékelő rendezvényen vehetik át a díjazottak a kitüntetést és az azzal járó pénzjutalmat. Most ebben az évben is így történik ez, de mindemellett részesei is lehetnek a 25 éves jubileumi ünnepségnek.

 

Hungerit díjban részesül egy rendkívül elkötelezett, elhivatott kolléganő, aki 1995-ben, gyakornokként kezdett el dolgozni a vállalatnál. z eddigi munkáját az elmúlt 20 év alatt két alkalommal is elismerte a vállalat vezetősége.

Munkáját mindig becsülettel, lelkiismeretesen végzi, mindig a maximumra törekszik. Feladatatait precízen látja el, agilisan, fáradhatatlanul dolgozik, csak a tökéleteset fogadja el önmagától, és munkamoráljával kollégáit is erre ösztönzi.

A Hungerit Zrt. termékeiről alkotott pozitív vevői vélemény érdekében a termékfejlesztésnél maximálisan figyelembe veszi a vevők és a kollégák reális elvárásait, illetve a vállalat lehetőségeit.

Nyitott az új dolgok bevezetése iránt folyamatos fejlődéssel, tanulással képezi magát, hogy mindig lépést tudjon tartani a szakma fejlődésével.

Segítőkészsége, kapcsolata a vállalat más területein dolgozókkal példa lehet mások számára.

Hungerit díjban részesül: Mucsi Katalin gyártmányfejlesztő-osztályvezető

 

 

 

A Hungerit Zrt. Hungerit díjjal fejezi ki elismerését egy olyan kolléganőnek, aki 1977 óta dolgozik a vállalatnál, de már ezt megelőzően, diákmunka útján is ismerkedett a céggel. Munkaszerződése szerint 6 munkáltató szárnyai alatt dolgozott az elmúlt években, miközben mindvégig ugyanazt a munkát, ugyanott végezte, csak az iroda költözött időnként más helyre.  Dolgozott a Baromfifeldolgozó és Nevelő Vállalatnál, a Szentesi Baromfifeldolgozó Rt.-nél,  a Szentes-Food Kft.-nél, a Hungerit-Plusz Kft.-nél, a Gold M Baromfifeldoglozó Kft.-nél, majd a Hungerit Rt.-nél, és  Hungerit Zrt.-nél. 1997 óta csoportvezetőként látja el a feladatát rendkívüli precizitással és odaadással.

Profi a szakmájában, emellett kitűnő tanár is. Generációk nőttek ki a kezei alatt, lelkiismeretes tanítással fogadja az új kollégákat. Addig fogja az új munkatárs kezét, amíg az feltétlenül kell, bátorít, önállóvá nevel, és képes felelősséget tanítani a feladat súlyához mérten.

Jelmondata lehetne a diszkréció és megbízhatóság.

Ő az, aki csoportvezetőként ügyel arra, hogy minden munkavállaló számlájára minden hónapban, kiszámíthatóan, időben megérkezzen a munkabér.

Kiváló munkájáért Hungerit díjban részesül: Virágos-Kis Mihályné Judit bér-, Tb-, és munkügyi csoportvezető.

 

 

 

A következő Hungerit díjas kolléganő már 1979 óta dolgozik a vállalatnál. Nagyon fiatalon, 14,5 évesen kezdett el dolgozni, alkalmazásban állt a Baromfifeldolgozó és Nevelő Vállaléatnál, a Szentesi Baromfifeldolgozó Rt.-nél , később a Gold-M Kft.,nél, majd a Hungeritnél. Az eltelt évek alatt több munkakörben tevékenykedett, jelenleg a logisztikai osztályon, készletre vevő munkakörben dolgozik. Olyan megbízható, készséges munkatárs ő, akire mindig lehet számítani. Felelősségteljes munkakörben dolgozik, munkáját mindig lelkiismeretesen, pontosan végzi. Kollégáival jó viszonyt ápol, mindenkivel kedves, sokat mosolyog, pozitív kisugárzása miatt munkatársai szeretnek vele dolgozni.

Hosszú évek kitartó munkájáért Hungerit díjban részesül: Török Károlyné

 

 

 

A vállalatvezetés Hungerit díjjal fejezi ki elismerését egy olyan dolgozónak, aki kereken húsz évvel ezelőtt lépett be először a vállalat kapuján. Külkereskedelmi bonyolítóként már az első évben bebizonyította, hogy munkáját kimagasló precizitás és lelkiismeretesség jellemzi. Az első hat évben okmányolással foglalkozott, majd 2001-től külkereskedelmi ügyintézőként felelős lett a vevői szerződések teljesítéséért. Az elmúlt 20 évben több régió menedzseléséért is felelt, ezek közül a legjelentősebb a német és a csehszlovák terület volt. Irányítása alatt az elmúlt két évtizedben mintegy százezer tonna áru jutott el a Hungerit külföldi vevőihez.

Kiemelkedő teljesítményéért, lojalitásáért és odaadó munkájáért Hungerit díjat kap: Weisz Andrea üzletkötő asszisztens.

 

 

 

A következő Hungerit díjas munkatárs 44 éve dolgozik a vállalatnál. Udvari rakodóként, vagonrakodó munkásként kezdett el dolgozni, majd később szalagvégesként került a csirke csomagolóüzembe. A 70-es évek végétől élőállítszállító kocsi kísérőként tevékenykedett. A katonaévek letöltése után megszerezte a targoncavezetői engedélyt. A 80-as évek közepétől mint targoncavezető dolgozik, munkáját nagy szorgalommal, odaadással végzi. Amikor új kolléga érkezik, mindig rá esik a választás, hogy betanítsa. Megtalálja a közös hangot a fiatal kollégákkal, ámbátor még ő maga is fiatal. Szabadidejében sokat pingpongozik, a szakszervezet által szervezett sport napokon többször ért már el dobogós helyezést. Közvetlen felettesei maximálisan elégedettek a munkájával és hozzáállásával, munkájára még hosszú évekig számítanak.

Hungerit díjban részesül: Kuti Ferenc targoncavezető.

 

 

 

A Hungerit Zrt. elismerését és köszönetét fejezi ki egy olyan munkatársnak, aki 43 éve dolgozik a vállalatnál. Targonca szerelőként kezdett el dolgozni, majd a katonaévek letöltése után 1980-ban oroszlánrészt vállalt a kor legmodernebb mélyfagyasztó alagútjának beüzemelésében és a görgő-szalagsor kiépítésében. A 80-as évek közepéétől a Holima mélyfagyasztó alagút csoportvezetője, emellett karbantartási feladatokat is ellát. Sok új ötlettel, újítási javaslattal segíti a hatékonyabb munkát, ötletei gazdasági szempontból is kiemelkedőek. Kollégái felnéznek rá, példaképnek tekintik.

Hungerit díjat vehet át: Bakró István csoportvezető.

 

 

 

 

A következő Hungerit díjas kolléganő 1985. október 1-jén lépte át először a Baromfifeldolgozó Vállalat küszöbét. A 90-es évek elején rövid kitérőt tett, majd 1996. március 4-én csatlakozott ismételten a Hungerit Kft.-hez. áruforgalmi ügyintézőként. 1999. április 01-től nevezték ki áruforgalmi csoportvezetőnek. A Hungeritnél töltött évek során a munkája hivatásává, már-már szenvedélyévé vált. A délután négykor véget érő munka számára gyakran jóval később végződik, ha kell, és szükség van rá, mindig lehet rá számítani. Megnyerő stílusával, kedves, mindig mosolygós közvetlenségével és magabiztos szakmai tudásával stabil pontja, kiszámítható központja a belkereskedelmi osztálynak. Kapcsolattartása más osztályokon lévő dolgozókkal kiváló, a munkatársak tisztelik, becsülik nem csak munkáját, de a munkához való hozzáállását is.

A vállalat vezetése Hungerit díjjal jutalmazza Váradi Erika, áruforgalmi csoportvezetőt.

 

Hungerit díjat kap egy 1995 óta a vállalatnál dolgozó kolléganő, aki kezdetben üzletkötőként tevékenykedett, majd 2000-től belkereskedelmi, 2001-től belkereskedelmi és marketing igazgatóként folytatta munkáját.

Megbízható, felelősségteljes munkaerőként, pontos, precíz munkájával, már a pályafutása elején felkeltette a vezetőség figyelmét, majd bizonyította is rátermettségét a későbbi felelősségteljes pozíció betöltése során.

Magabiztos, higgadt vezetőként kiváló példát mutat a beosztottaknak. Agilis, fáradhatatlan, minden esetben a maximumot nyújtja. Magával ragadó lendülete a kollégákat is nagymértékben inspirálja a munkavégzésben.

Kifinomult ízlése nem csak a napi megjelenésében tükröződik, hanem a számos rangos díjat elnyert termék dizájnjában is.

Kiváló munkájáért Hungerit díjat kap Tóthné Kecskés Mária belkereskedelmi és marketing igazgató.

 

 

 

A következő díjazott 35 évet töltött el a pályáján, sikerek sorozatát élte meg, 1984 óta dolgozik megszakítás nélkül a cégnél. Mégsem elért sikereiről, hanem a közösségünkben elfoglalt, a kollegákra kisugárzott kapcsolatáról szeretnék beszélni. 

Most így télen könnyen el tudjuk képzelni: valami sötét, ködös útra tévedtünk. Ekkor szinte önkéntelenül is valami világosságot, igazodásunkat segítő fényt keresünk, lámpást gyújtunk. A lámpás szelíd fényével mutatja az irányt a mögötte jövőknek, és üzeni: itt megyek előtted, keresem, követem a járt utat, ha mögöttem jössz, jó felé jársz, bízz bennem.

Máskor viszont a lámpás fénye hívogat, összegyűjt, megnyugtat. Hiszen amikor a szobába beszökik az alkony, a mécsest felcsavarják és középre az asztalra felteszik. Mindenki megelégedésére melegséget sugározzon, fénye ragyogja be a helységet, aminél ki tanul, ki dolgozik, ki csak erőt merít, rendezi gondolatait. Hát ilyen, az igazodást, a veszély mesgyéjét jelző, ugyanakkor sugárzó, szelíd tekintetű munkatársként ismertük meg Valikát, a HUNGERIT zrt lámpását, vigyázóját. Az elmondottak alapján talán megértik, hogy miért nem a megnyert perekről, a sikeres tárgyalásokról, az egyezségek számbavételéről beszéltem.

Kérem, engedjék meg, hogy együtt köszöntsük Dr. Darabos Valériát, a HUNGERIT Zrt. ügyvédjét.

 

 

Végezetül a HUNGERIT alapítók 22-en a 25 éves évforduló kapcsán jubileumi jutalomban részesülnek. (Magyar József, Baginé Rácz Katalin, Bányai Márta, Becsei Lajos, Bodnárné Tóth Ildikó, Dzurdzik Lajosné, Faragó László, Gidófalvyné Tőzsér Zsuzsanna, Kobzos Ilona, Kovács Ferenc, Kozák Borbála, Lakatosné Labádi Sára, Lázár Erika, Lőrincz Magdolna, , Móra Zsolt, Négyesiné Dora Tóth Anikó, Oroveczné Hanka Éva, Pataki István és Piti Zoltán, Rácz Lajost, Tóth Istvánt)

 

 

 

A 25 éves a Hungerit jubileumi rendezvény vacsorával és táncmulatsággal folytatódott, ahol zenélt az Alibi Együttes. Természetesen születésnap nem múlhatott el torta nélkül, így a 25 szál gyertyát az ifjú és az idősebb Magyar József fújta el. 

 

További képek a rendezvényről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 12. 06.

 

.