Fél milliónyi támogatás a szentesi védőnőknek

 

 

 

A Szentesi Védőnői Szolgálat sikeresen pályázott eszközbeszerzésre a GYERMEKEINKÉRT'91 ALAPÍTVÁNY által kiírt pályázaton, így szilveszter előtt vehették át az alapítvány elnökétől a mintegy fél millió forintnyi eszközöket.

 

 

 

Fekete János, az alapítvány elnöke elmondta, hogy 1991-ben alapította személyes indíttatásból az alapítványt, mert kislánya éppen a 24-dik órában került kórházba egy nem felismert betegség miatt. A kislány azóta nagylány, és fontosnak tartja, hogy a védőnői szolgálat is minél jobb felszereléssel láthassa el munkáját, mert ők nem csak a betegség észlelésekor találkoznak a babákkal, hanem a kötelező védőnői szűrésekkor. Fontos, hogy technikai akadálya nem legyen egy-egy elváltozás felismerésénél.

 

 

 

Szirbik Imre polgármester is megköszönte az alapítvány támogatását, és beszélt a védőnők fellelőség teljes munkájáról. Ezen a napon is éppen szűrés folyt valamennyi helységben, így a két ünnep között sem pihennek a védőnők.

 

 

 

Libor Éva csoportvezető védőnő is köszönte a támogatást, és elmondta, hogy két pályázatot nyújtottak be, mely közül az egyik nyert, így 480.685,- Ftértékű eszközt vehetnek át. A másik pályázatuk nem nyert, melynek segítségével az épületet akarták kívülről felújítani.

 

 

 

Ezen a napon az alábbi eszközökkel bővültek: - 1 db kétoszlopos látásélesség vizsgáló, 1 db A-9000 szűrő audiométer, 1 db Lang sztereo teszt, 1 db Seca személymérleg, 1 db Soehnle digitális csecsemő mérleg, 1 db Omron M2 vérnyomásmérő, 1 db Omron gyermekmadzsetta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A baloldali képen a az új mérleg, míg a jobb oldalin a régi látható!

 

Szentes, 2015. 12. 29.

 

.