Visszavágott a Szentes a Magyar Kupáért

 

 

 

Az E.ON férfibajnokság 7. fordulójának zárómérkőzésén rendre előbbre jártak a hazaiak, de Szécsi Zoltán csapata jól kapaszkodott. Pontot azonban nem sikerült szereznie, a csongrádiak nagy izgalmak közepette 8–7-re nyertek.

 

 

 

Szentesen remekül kezdett a tévémeccsen (M4) a házigazda: Weszelovszky László értékesített egy büntetőt (Vörös Viktor harcolta ki), majd Vindisch Ferenc egyenlítést érő szabaddobása után Somogyi Balázs lőtt akciógólt. Tőle Hegedűs Bence sem akart sokkal lemaradni, ő is bevette Szécsi Zoltán kapuját, majd a negyed utolsó percében Lukács Dénes Dorián lőtt be egy fórt. Azaz már 4–1-re vezetett a Szentes, amely nagyon vissza akart vágni a BENU Magyar Kupában elszenvedett súlyos, 6–13-as vereségért.

 

 

 

A háromgólos hátrány aztán a harmadik negyed végére ledolgozta a Kaposvár! Előbb még az első negyed legvégén Nikola Nikolov lőtt centergólt, majd a második etapban előbb Szécsi védte Weszelovszky büntetőjét, majd Berta József talált be előnyből. Radovan Latinovic akciógóljára Kovács Olivér válaszolt, azaz közelítettek a vendégek. Vörös fórgólja ugyan visszaállította a kétgólos különbséget a harmadik negyedben, ám Dobos Dávid és Vindisch tett arról, hogy 6–6 álljon a táblán. A küzdelem hőfokát jól jellemzi, hogy itt Luka Szekukics, amott Kovács Olivér jutott a cserés kiállítás sorsára.

 

 

 

Kvázi „új meccs” kezdődött a negyedek negyedben. Ezt Weszelovszky értékesített ötméteresével kezdte a Szentes, majd hatalmas küzdelem után kettős fórból Nagy Márton talált be. És már csak 3.28 volt hátra. Berta is belőtt egy ötöst (ezt Juhász-Szelei Norbert harcolta ki), közelebb férkőzött tehát a somogyi alakulat, sőt miután kivédekezte a hazaiak soros fórját, az egyenlítésért támadhatott. A jól védő Igor Lazic (14/21, 67%) azonban védte Berta lövését, majd újra a kapus hárított. A végén fórban ismét a döntetlenért támadott a Kaposvár, ám nem járt sikerrel, Hegedűs szerelte a centert, így egy góllal a Szentes nyerte a csatát.

 

 

 

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 7. forduló

 

Valdor-Szentes–Kaposvári VK 8–7 (4–2, 1–2, 1–2, 2–1)

Gólszerzők: Weszelovszky 2, Lukács, Vörös, Hegedűs, Latinovic, Somogyi, Nagy M., ill. Berta 2, Vindisch 2, Dobos, Kovács O., Nikolov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 11. 10.

 

.