Szociális Munka Napja Szentesen

 

 

November 12. a Szociális Munka Napja, ez az a nap, amikor a szociális ellátásban dolgozó szakemberek áldozatos munkájáról országszerte, így Szentesen is megemlékeztek.

 

 

 

Szentesen a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében tartották meg a szociális munkában dolgozók ünnepét, ahol Szirbik Imre polgármester köszöntötte az e területen dolgozókat.

A rendezvény műsoraként a Kék Iringó Tánccsoport elsőként county-t táncolt, majd egy "komolyabb" táncot mutattak be. Rekeszizom próbáló előadásuk volt a Hattyúk tava táncrészlet, ezzel csaltak mindenki arcára mosolyt, melyből a szociális területen dolgozóknak igen kevés jut a mindennapokban. Természetesen ennek a munkának is megvannak a szépségei, de főként megoldandó problémák elé állítja őket a foglalkozásuk.

 

 

 

Lencséné Szalontai Mária a Szociális Iroda vezetője kiemelte, hogy nem csak városi szinten ünnepelhetnek az e területen dolgozók, hanem megyei szinten is elismerték Szentes Város Gondozási Központjának vezetőjének munkáját, így a Csongrád Megye Szociális Ellátásáért Díjat Puskásné Halál Ágnesnek ítélték oda.

 

 

 

A "Szociális Munka Napja" az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület fölhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 11. 12.

 

.