Kacsa híresztelés a Hungerit körül!

Íme a valóság

A Hungerit Zrt Sajtóközleménye

 

 

A napokban különböző híresztelések jelentek meg a Facebook-on és egyéb fórumokon a HUNGERIT Zrt. munkaerő-toborzása kapcsán, melyek nagy visszhangot keltettek a városban. Ezen hírek tisztázása érdekében az alábbi tájékoztatást adjuk:

A HUNGERIT Zrt. kapacitás-növekedés miatt 2016. év márciusától tervezi egy második műszak beállítását, mely két körben, összesen 200-300 fő munkaerő-bővítést igényel. Szentesről és a környező településekről ilyen nagy számban nem tudunk munkavállalót toborozni, így szükségessé vált, hogy vállalkozókon keresztül elsősorban Kárpátaljáról, másodsorban Romániából és Szerbiából szerződtessünk dolgozókat. Mivel a távolság miatt ezek a dolgozók nem tudnak naponta hazajárni, részükre kívánjuk megvásárolni a várostól a több éve üresen, kihasználatlanul álló korábbi Damjanich János Általános Iskola épületét. Az épületben a munkavállalóknak két-három ágyas elhelyezést tervezünk kialakítani. A fenti hírrel sokan összekapcsolták, hogy a cég álláshirdetést adott fel muszlim munkavállaló szerződtetése érdekében. A hirdetéssel egy fő muszlim munkavállalót keresünk a HUNGERIT-nél már több éve folytatott, iszlám vallásnak megfelelő és arab piacra eladott ún. halal-vágás folytatásához, a már nálunk dolgozó egy fő muzulmán munkavállaló mellé.

Reményeink szerint a fenti tájékoztatás után, a megfelelő információk birtokában mindenki megnyugodhat és elejét tudjuk venni a városban terjedő szóbeszédnek.

Hungerit Zrt

 

 Szentes, 2015. 11. 30.

 

.