„Házhoz megyünk”! Szentesen is

 

 

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság hazánk vagyonbiztonságának növelése érdekében tájékoztató kampányt indított, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülése, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.

2015. novemberében kezdődött , és egészen 2016. május 31-ig tart a „ Házhoz megyünk” program az ORFK kezdeményezésére.

 

 

 

A Csongrád megyei rendőrök 2015 novemberétől kezdődően Szentesen, Csongrádon és Kisteleken információs pontokat állítanak fel. Egy-egy településen minden hónapban egy héten keresztül látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket a vagyonvédelemről és biztonságról. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a témajártasság megszerzését, emellett az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését.

 

 

 

A rendezvénysorozatot 2016. május végén az országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.

 

 

 

A programokra a következő hónapokban az alábbi rendben kerül sor: Minden hónap 2. hetében Csongrádon a Művelődési Központban, 3. hetében Szentesen a Művelődési Központban, 4. hetében Kisteleken az Egészségházban, illetve a Piacon.

 

 

 

A Szentesi Polgárőrség együttműködve a Rendőrséggel, a Közterület felügyelettel, valamint az Aegon Biztosítóval, a bűnmegelőzésre, a vagyonvédelemre és az értékeink biztonságára igyekszik felhívni a figyelmet az érdeklődő lakosság körében.

 

 

 

Szentes november 3. hetére volt kijelölve, hogy ajánlja, terjessze a programmal kapcsolatos információs szóróanyagokat. Minden nap délelőtt tájékoztatással egybekötött kellemes elbeszélgetések keretében informáltuk az érdeklődőket.

 

 

 

Hétfőtől szerdáig az 1. sz. posta előtt, csütörtökön a városi zöldségpiacon, pénteken pedig a Kisér városrészben a gyógyszertár előtt nyújtottunk segítő felvilágosítást.

 

 

 

Legközelebb december 3. hetében folytatódik Szentesen a program. Addig is bizakodunk, hogy ez az egyhetes propagandamunka már eredményes volt- tájékoztatott Gilinger István a Szentesi Polgárőr Egyesület alelnöke.

 

 

 

 

 

 

 

 Szentes, 2015. 11. 24.

 

.