Nem kell a Szentesnek 12 milliárdot fizetnie

Másodfokon is elutasították a követelést

 

 

Nem szegett szerződést Szentes önkormányzata, ezért nem kell 12 milliárdot fizetnie - mondta ki a Szegedi Törvényszék a pénteki, az ügy másodfokú tárgyalásán is.

A 12 milliárd forintos (12.723.325.418,- forint) kártérítést a Szentes Spa & Medical Kft. követeli Szentes önkormányzatától. A cég négy éve azért jött létre, hogy több szentesi helyszínen turisztikai célú ingatlanfejlesztési projektet indítson, és befektetőket keressen a tervekhez. A kft. ügyvezetője a Vitala Group nevű befektetőcsoporttal kapcsolatban álló Katos Zsolt lett, kisebbségi tulajdonosként beszállt az önkormányzat is. Egy olasz vállalkozás az elképzelések szerint részvényt bocsátott volna ki, így finanszírozták volna a szentesi építkezéseket. A tervek meghiúsultak.

A cég szerint a város nem teljesítette azt, amiben megállapodtak, egyik beruházás helyszínét sem tudta időben rendelkezésre bocsátani. A kapcsolat megromlott a cég és a város között, előbbi kártérítési pert indított az üzlet meghiúsulása miatt. Szentes önkormányzata úgy védekezett, hogy épp a kft. nem járt el korrekt módon, fontos információkat titkolt el a város elől, pedig Szentes több mint 100 millió forintot fizetett be a közös cégbe és a tervekbe. A kártérítés jogalapját és mértékét is vitatta az alperes.

A Szegedi Törvényszék pénteken kihirdetett ítélete immár másodjára is elutasította a Szentes Spa & Medical Kft. keresetét.

 

 Szentes, 2015. 11. 20.

 

.