Tokácsli kiállítás két hónapig

 

 

 

Október elsején nyílt a száz éve született szentesi festőművész, a város díszpolgára, Tokácsli Lajos gyűjteményes kiállítása a nevét viselő galériában. Magánszemélyektől és intézményektől több tucatnyi festmény érkezett a műtárgyakat begyűjtő és dokumentáló Koszta József Múzeumba, ezekből közel ötvenet láthat a két hónapig nyitva tartó kiállításon a közönség.

 

 

 

Még az év első felében tett közzé az önkormányzat egy felhívást, melyben Tokácsli-festményeket birtokló magánszemélyeket kértek arra, kölcsönözzék egy kiállításra a műveket. A felhívásra szerencsére nyitott volt a lakosság. A múzeum vállalta, hogy begyűjti, szakmailag feldolgozza, dokumentálja, illetve szállítja a beérkezett műveket, melyekért felelősséget is vállal. A Koszta József Múzeum és a Művelődési Központ szervezésében valósult meg a főtéri galériájában – mely 2010-ben vette fel a művész nevét – a kiállítás.

 

 

 

Városunkon kívül Csongrádról és Szegedről sikerült még alkotásokat beszerezni, köztük több olyan mű is akad, melyek még soha nem voltak láthatóak a nagyközönség számára. A beadott képek túlnyomó többsége kifogástalan állapotban van melyekből Tóth Attila művészeti író válogatta ki a tárlaton szereplő képeket.

 

A tárlat rendhagyó módon két hónapon keresztül várja a látogatókat, egészen november 28-ig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 10. 08.

 

.