Befektetés a jövőbe!

Kiosztották a felsőoktatási ösztöndíjakat Szentesen

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata 2004-ben kidolgozott egy új felsőoktatási szociális ösztöndíj pályázatot az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára, hogy elérhetővé tegyék felsőoktatásban való részvételt.

 

 

 

A pályázatok 2015. évi elbírálása megtörtént, melynek ünnepélyes értékelésére 2015. október 29-én 15.00 órakor került sor a Városháza dísztermében.

 

 

 

Szirbik Imre elmondta, hogy ez az összeg nem sok, de a fiatalok megbecsülését jelenti a város részéről, és ha a sors úgy akarja próbálják ki magukat határon innen, vagy határon túl, de ne felejtsék el gyökereiket, és térjenek vissza.

 

 

 

Kovács János bizottsági elnök úr egy Szent-Györgyi Albert idézettel zárta a beszédek sorát:

"Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni."

 

 

 

Idén 137 fő kapta meg a 15.000 és 50.000,- Ft közötti támogatást, így összesen 5.000.000,- Ft kerül kifizetésre.  A városi ösztöndíj támogatás kifizetése is az ünnepség keretében történt meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 10. 29.

 

.