Teljessé vált a tanyagondnoki szolgálat

20 millió forintos fejlesztés, bővítés

 

 

 

 Gál Antal, a szentesi családsegítő központ vezetője a 2014. szeptember 9-én tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 20 millió forintra pályáztak a Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Programjában sikerrel. Két Volkswagen 9 személyes kisbusszal bővítik a járműállományukat, mellyel 410 (család) ellátását segítik a térségben. A két kisbusz valójában csak egynek számít, mert az egyik egy 220 000 km-t futott gépjármű cseréjére szolgál.

 

 

 

2014. október 1-től Szentes körzetében teljessé válik a tanyagondnoki szolgálat, mert ettől a dátumtól kapcsolódik az ellátási területükhöz a Berek (Bereklapos, Berekhát és az Alsórét).

 

 

 

Szirbik Imre polgármester a feladat fontosságát azzal támasztotta alá, hogy a helyiek 3 százaléka tanyán él, a város központja és a közigazgatási határa közötti legnagyobb távolság 34 kilométer és a legtávolabbi ellátott család 31 km-re él. A tanyagondnoki szolgálat által ellátott terület az ország negyedik legnagyobb ellátási területe a főváros kivételével. A határa közti legnagyobb távolság 56 km!

 

 

 

A szentesi családsegítő központ egy pályázatnak köszönhetően 2003-ban indította el a tanyagondnoki szolgálatot, akkor három körzetet láttak el. Tavaly 5 millió forintot nyertek, ekkor új autót vehettek, és az ellátási területet is növelték. Az idén a berki területtel (melyet egy karitatív szolgálat látott el eddig) teljessé vált a szentesi tanyagondnoki szolgálat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 09. 12.

 

.