Átadták a kórházban az új pszichiátriai - addiktológiai rehabilitációs részleget

„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” PSZICHIÁTRIAI-ADDIKTOLÓGIAI REHABILITÁCIÓS RÉSZLEG ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE

 

 

 

A szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban 2014. szeptember 25-én adták át a "Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi régióban" című projekt keretében a Pszichiátriai Osztály új Addiktológiai Rehabilitációs Részlegét.

 

 

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő előremutatónak nevezte a fejlesztést, bár lehetőleg minél kevesebben vegyék igénybe annak szolgáltatását. Beszédében elmondta, hogy sokan egy számot, vagy egy időpontot várnak tőle, de sajnos ezzel kapcsolatban nem tud mit mondani. Mindent meg fog tenni, hogy további részleggel bővüljön az intézmény.

 

 

 

Dr. Adorján Andor osztályvezető főorvos elmondta, hogy nem csak az alkohol és a drog tartozik a szenvedélybetegségek közé, hanem pl. a kóros vásárlás is, mely jelentős mértékben a hölgyeknél fordul elő - ezekkel a gondolatokkal kezdte az osztály bemutatását a főorvos, mellyel igen csak derültséget váltott ki az összegyűltekből.

 

 

 

- De a viccet féltre téve - folytatta - pszichiátriai, pszichológiai betegségek és krízisállapotok kezelését is itt végzik, így például pszichés krízisek, életvezetési nehézségek, testi és lelki megrázkódtatások utáni állapotok, depresszió és más hangulatzavarok, szorongásos állapotok, ezen belül pánik zavar, továbbá szkizofrénia és más pszichotikus zavarok, szenvedélybetegségek (elsősorban alkoholfüggőség) és evési zavarokat is.

 

 

 

Majd végezetül a nemzeti színű szalag átvágása után az érdeklődők megtekinthették a részleget, ahol a kórtermeken kívül elkülönítő, és torna szoba is található.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 10. 08.

 

.