A Négy Húr Ördöge

 

A szentesi Hangversenyközpont ismét kitárja kapuit a város komolyzenét kedvelő közönsége előtt október 9-én csütörtökön este 7 órakor.

A ZENE-VILÁG-ZENE sorozat széles műfaji skálán mozgó koncertjei között most igazi klasszikus kamarazenélésre számíthatunk. A címben szereplő Ördög pedig nem más, mint a szentesiek által nagyon kedvelt Szecsődi Ferenc hegedűművész, a Szegedi Zeneművészeti Főiskola professzora, Liszt díjas érdemes művész, aki már nem először kápráztatja el virtuozitásával a nagyérdeműt.

Ezen az estén Szentpéteri Gabriella zongoraművésszel lép színpadra. A művésznő alapító tagja a Magyar Zongorás Triónak, a Magyar Kultúra Lovagja, a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjének kitüntetettje. Európa több országában adott már hangversenyt.

Számos nagysikerű közös koncertjük után most Szentesen köszönthetjük Őket. A műsor Beethoven Két románcától, vagyis a 18. század végétől, Kreisler, Sosztakovics, Verdi Rigoletto átiratán át egészen a ma élő Tóth Péter kiváló magyar szerző két hegedűre írt darabjáig ígér zenei élményt. De nem maradhat ki Hubay Jenő: Csárdajelenet c. népszerű műve sem, hisz Szecsődi Ferenc a Hubay Jenő Társaság elnökeként mindig tisztelettel emlékezik zeneszerző-tanár elődjére.

Az est közreműködője: Farkas Erzsébet (hegedű)

Szeretettel várunk mindenkit a szentesi Zeneiskola Hangversenytermébe!

 

Kocsis Györgyi

 

 

2014. október 9. (csütörtök) 19 óra:

A Négy Húr Ördöge: Szecsődi Ferenc hegedűművész és Szentpéteri Gabriella zongoraművész hangversenye

 

 

A Szentesi Mozaik nagy sebességű videó feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

Szentes, 2014. 09. 29.

 

.