Erről olvashat a Szentesi Életben

 

Az özönvízszerű hétvégi esőzés után egy héttel is látszanak a lehullott csapadék nyomai a város külterületén. A rengeteg belvíz miatt a Kurca visszafelé folyt napokig a Körösbe, amire évtizedek óta nem volt példa. A színültig telt Veker csatorna oxigéntartalma kritikus körüli a halak szempontjából. A szivattyúk folyamatosan emelik át a vizet a Kurcába, onnan pedig a Tiszába.

 

A város teljes szociális hálót működtet, anyagi, ápolási és intézményi segítséget is nyújt mindazoknak, akik valamilyen okból nem tudnak saját erejükből teljes életet élni, mondta Szirbik Imre a Szentesi Hajléktalan Segítő Központ most elkészült éjjeli menedékhelyének ünnepélyes átadóján. A közel 100 millió forintos beruházás építészeti részét szentesi tulajdonú helyi cég valósította meg, szentesi szakági kivitelezőkkel.

 

Kertépítő és -fenntartó szakképesítést szerzett 15 közcélú foglalkoztatott a városközpont rehabilitációs projekt keretében. Az OKJ-s tanfolyamot 20 fő kezdte el áprilisban és 15 fő tett sikeres vizsgát a 600 órás képzés végén, közöttük Bugyi Lajos. A jelenleg közmunkásként is parkfenntartásban dolgozó férfi nagyon szereti a munkáját, ezért is végezte el a tanfolyamot.

 

Az álommunkahelyet ismertető cikksorozatunkban a Liget Étterem konyhafőnöke mesélt nagy szeretettel munkájáról, ami szinte az egész életét kitölti. Bár manapság mindenhonnan a gasztronómia, a főzéskultúra áraszt el bennünket, a kulináris örömök élvezete, a főzőcskézés jobbára megmarad a háziasszonyok szintjén, a szakmában azonban egyáltalán nincs túlkínálat, véli Ráduly Attila.

 

Idén már másodszor rendezett sikeres profi ökölvívógálát a szentesi sportcsarnokban a Ferobox Event. A Vizsgamunka elnevezésű szombati eseményen 9 évvel a Szentesen nyert első Európa-bajnoki címe után újra városunkban jutott a kontinens tetejére egy pékségben eladóként dolgozó Kovács „Vipera” Attila.

 

Szentes, 2014. 09. 25.

 

.