D.O.R.S. Szentesen

Kiképzés a Kurca partján (videóval)

 

 

 

Egy új, és intenzív mozgásformát mutattak be az elmúlt héten a Wellness Colosseumban Szentesen. Már az épület aulájába belépve látható volt azaz új pálya, melyen edzhetjük magunkat. De mindez ennek a mozgásvilágnak (edzésformának) csak töredéke - tudtuk meg Brezovai Sándortól.

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

1986-87 között a Magyar Honvédség deszant alakulatánál teljesítettem a katonai szolgálatot, és ez, ill. az ott elvégzett rendkívül nehéz felkészülési gyakorlásnak az eredménye a D.O.R.S.

 

 

 

Jelentése Deszant Off Road System - mely azt jelenti, hogy a világ nagy nemzeteinél alkalmazott kiképzési módszereket ötvözzük, így az amerikai tengerészgyalogosok, vagy a nepáli gurkhák, vagy a francia idegenlégiósok vagy éppen az orosz elit egységek kiképzési gyakorlatait végezhetik nálunk - mondta a rendszer megalkotója. Semmi új nincs ebben, ha csak az nem, hogy ezeknek a kiképzési módszereknek a legjavát ötvöztük.

 

 

 

A D.O.R.S.-nak lesz egy olyan különlegessége is, hogy maga a "deszant" szó minden résztvevőnek meg fog elevenedni. Ez a francia szó azt jelenti, hogy "valahová beesni, ugrani, zuhanni" és ezért hívták az ejtőernyős különleges alakulatokat deszantosoknak.

 

 

 

A rendszer része egy ejtőernyős tandem ugrás is, és már le van foglalva adott helyen a légtér októberre és jövő májusra, hogy a legbátrabbak ejtőernyős tandemugráson vehessenek részt.

 

 

 

Terveik között az is szerepel, hogy a rendvédelmi szervekkel együttműködve az ott folyó munkát segítsék, a kiképzésüket akár a D.O.R.S. rendszerrel hatékonyabbá tegyék.

 

 

 

A múlt heti sajtótájékoztatón a rendszerről tájékozódott Molnár Zsolt – ezredes, Magyar Honvédség, Ludovika Zászlóalj parancsnok, Antal László – alezredes, 37. Ii. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Parancsnoka, Kajtár István – Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Farkas Erika – hadnagy, Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok Osztályának Képviselője, Mausch-Klubecz Gábor – Hmei Zrt. Kiképző- És Intézkedéstaktikai Oktató, Bende János – Hmei Zrt. oktatási előadó, Sznopka Mátyás – 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj Ii. Század vezénylő zászlósa, Varjas Zsolt – Szentesi Rendőrkapitányság Járőr-Őrszolgálati Alosztály vezető helyettes, Keresztúri László – nyugállományú ezredes.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.