Hét nemzet találkozója Szentesen

Állat-asszisztált Terápiás szakemberek eszmecseréje városunkban

 

 

 

Sűrű volt a május a Jó Úton-Lóháton Alapítvány lovasainak, önkénteseinek. Alighogy az Új Európa Alapítvány támogatta „Patkó-dobogás” program véget ért, ismét fontos esemény színhelye volt Jáger János lovardája, akinek ezúton is köszönjük, hogy lehetővé teszi számunkra a” lócsoda” megélését.

 

 

 

Bár az állat-asszisztált terápiák világszerte egyre szélesebb körben használatosak fejlesztésre, nincs egy általánosan használt közös modellje a foglalkozásoknak.

 

 

 

A szervezet a Grundtvig Learning Partnership, az Európai Bizottság által támogatott Pet Assisted Therapy (Állat-asszisztált Terápia) című programja keretében angol, észt, litván, olasz, román és spanyol szakembereket fogadott május 29-én délután.

 

 

 

A szentesi projekt-találkozón a külföldi partnerek megismerhették a szervezet lovas-terápiás munkáját. A helyi lovasok bemutatóján kívül kipróbálták a vendégek és a spanyol, román partnerekkel érkező speciális nevelési igényű fiatalok is Kajást, a terápiás lovat.

 

 

 

A projekt feladata megosztani a partnerországok tapasztalatait az állat-asszisztált terápiákban, azonosítani az eredményesebb módszereket a folyamat során és megosztani azt minél szélesebb körben. A munka konkrét produktuma egy érdeklődőknek szóló kézikönyv lesz, mely minden partner nyelvén elérhető lesz.

 

 

 

A projekt során az alapítvány képviselői már jártak Olaszországban, az angliai Cambridge-ben, ahol kutya, szamár-illetve madarakkal végzett terápiát tekinthettek meg. Az általuk szervezett szentesi találkozó után júliusban Észtországba utaznak, hogy az ottani lovas-terápiás módszert megismerjék.

 

 

 

Ősszel Nagybányára utaznak, majd 2015-ben Litvániába, ahol a szintén nagyon nagy érdeklődésre számot tartó delfinnel végzett fejlesztő foglalkozásokról, végül az utolsó meetingen Spanyolországban szintén kutya-asszisztált terápiáról szerezhetnek ismereteket, közvetlen tapasztalatokat.

 

 

 

Érdeklődéssel, izgatottan készülünk, gyűjtjük addig is a témával kapcsolatos információt, és be fogunk számolni az érdekességekről.

 

További képek a találkozóról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 06. 09.

 

.