Dizájner drog Szentesen?

Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

Dizájner drog előállításához keresik egyre gyakrabban a fehérmályvát a szentesi gyógynövényüzletekben. A városban elsők között megjelent terjesztő fiú mesélt a szer előállításáról, hatásairól és arról, hogy tapasztalatai szerint a városban minden harmadik fiatal fogyasztott már valamilyen formában kábítószert.

 

Magyar tulajdonú családi vállalkozás költözik az ipari parkba. A paprika nemesítéssel, kókuszrost termesztőközeg forgalmazással foglalkozó cég helyi vállalkozók bevonásával már ősszel elvégezné a beruházást, így idén negyedikként telepedhet le Szentesen.

 

Szűcs Lajos alpolgármester reagált a lapistói boltbezárás kapcsán íródott cikkre. Pénteki lapszámunkban kiderül, van-e előrelépés az ügyben, kilátogat-e Lapistóra, hogy meghallgassa az ott lakók véleményét.

 

A zsidóüldözés szentesi vonatkozásairól, Molnár Judit, a Szegedi Tudományegyetem történésze tartott előadást a napokban. A megye legnagyobb gettóját jelölték ki városunkban, az Apponyi tér, Vecseri utca, Nagyvölgy sor közötti területen, ahová közel ezer embert költöztettek be, majd deportáltak Auschwitz-Birkenau-ba.

 

A Szentesi Lovas Torna Csapat látta vendégül lapunkat délutáni próbájukon, ahol kilenc tehetséges, rendkívül bártor lányt és edzőjüket ismerhettük meg. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezért gyakran lehet majd látni őket különböző rendezvényeken Boby, a tizenhat éves ló hátán akrobatikázva.

 

Részletek a Szentesi Élet június 13-án, pénteken megjelenő számában.

 

 

Szentes, 2014. 06. 12.

 

 

.