Három új önkormányzati bérlakás

 

 

 

Saját erőből bővítette bérlakásállományát az önkormányzat. A Damjanich utcai volt pártházban most átadott két 1 szobás és egy 1,5 szobás lakás átadóján Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy a város pályázati forrásból utoljára 2006-ban tudott kialakítani szociális bérlakásokat.

 

 

 

A lakossághoz mérten három lakás nem sok, de sokat jelent a beköltöző családok számára. Dezső Sándor és felesége 10 éve várnak szociális bérlakásra, az utóbbi három évben már sürgősségi listán szerepeltek.

 

 

 

Fazekas Renáta 4 éves kislányával költözik hó végén a két és fél éve várt egyszobás lakásba. Az asszony a kórház krónikus belgyógyászatán dolgozik ápoló-nővérként.

 

 

 

Kunszabó Antal és Rekettyés Enikő nagyon örült az új, másfél szobás lakásnak. A fiatal pár két gyermeket nevel, mindketten dolgoznak, a férfi a Hungeritnél, a nő egy kertészetben. Az összkomfortos, központi fűtéssel ellátott lakások bérleti díja 12 ezer forint körüli összeg havonta.

 

 

 

 Az átépítést a Városellátó Nonprofit Kft. végezte, az ingatlan kezelője a Városi Szolgáltató Kft. Döbrőssy Iván ügyvezető elmondta, hogy a közművek kiépítésével együtt 12 millió forintba került az átalakítás. A költségeket a kezelésükbe tartozó lakások bérbeadásából befolyó összegből fedezték, azonban felújítási alap kimerült, így további felújítások nem várhatóak. A lakáskérők személyéről a szociális és lakásügyi bizottság döntött, a bérleti idő 2 évre szól.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 06. 18.

 

.