Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

A közbiztonság javulását is várják a bereklaposi zártkertek tulajdonosai, a városrészbe kiköltözők és a városvezetés a közvilágítás bevezetésétől. A régóta várt fejlesztésre bruttó 10 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. Mind a 280 kiskerttulajdonos nevében köszöni Halmai Béláné, hogy végre fénybe borulhatnak a bereklaposi utcák.

 

Százötven éves hagyományt visz tovább Biár Edina és Biár Csaba azzal, hogy folytatták dédnagyapjuk és a nagyapjuk borbély-fodrász mesterségét. A szentesi fodrász dinasztia tagjaiként olyan értékeket és iránymutatást kaptak, mely a mai napig segíti őket abban, hogy sikeresek legyenek a szakmájukban.

 

Június közepén megkezdődött a Szentes-Lapistó határában telepítendő új időjárási radar szerelése. A projekt munkái a tervek szerint év végére fejeződnek be, az új radar 2015-ben áll operatív üzembe. A radar mérési információk az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján ingyenesen elérhetők lesznek bárki számára.

 

Megkezdődött a kenyérgabona betakarítása a térségben. Az árpa aratása a múlt héten indult el és ha az időjárás is engedi, akkor a jövő héten a búzát is vághatják a kombájnok, viszont több tonna terméskiesést okoznak az elszaporodott mezei pockok.

 

A Kispál és a Borz dalszövege alapján elnevezett Ebifish együttesről megtudtuk, hogyan jutottak el a francia népzenétől a poprock-stílus népszerűsítéséig. A fiúk életkora és tartózkodási helye is elég különböző, de mindig megoldják, hogy próbáljanak néhányszor a fellépéseik előtt.

 

Részletek a Szentesi Élet június 20-án, pénteken megjelenő számában.

 

 

Szentes, 2014. 06. 20.

 

.