65 éves érettségi találkozó Szentesen

 

A négy "65 éves" mellett ott áll Komáromi Ferencné Éva, akinek a lelkes és odaadó patronálását, mint "tiszteletbeli ösztályfőnök" mindannyian hálásan köszönik.

 

65 évvel ezelőtt 1949-ben Szentesen először érettségiző osztály tagjai találkoztak a Galéria Étteremben. 49 előtt csak Szegeden lehetett érettségi vizsgát tenni, így tényleg ezek a fiatalok tehették le záróvizsgájukat városunkban először.

 

Az akkor Állami Kereskedelmi Középiskolának nevezett a Közgé elődjének számító iskolába jártak a diákok. A HMG alagsorában volt az osztálytermük, ahová a diákoknak kellett vinni tűzifát a fűtéshez. Akkor még "divat" volt az iskolajelvény!

 

Tanáraikra is szeretettel emlékeznek, és érdekes volt hallani puskázási szokásaikat, diákcsínyeket. Tanáraik szavajárását még most is idézik két emberöltő után is. Pl. dr. Balogh János tanár úr a harangozáskor azt mondta - "Húzzák a leves nótáját!"

 

Tisztelettel emlékeznek kiváló tanáraikra, úgy mint Simon Tibornéra, Varga Rózsára, Böszörményi Antalnéra és Gyarmatiné Buka Eszterre és az osztályfőnökükre Szöllősiné Dr. Irsa Katalinra.

 

 

Szentes, 2014. 06. 11.

 

 

.