Erről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában

 

- Az Erzsébet tér északnyugati sarkában, egy lelőhelyen ásott munkagödörben előkerült eredeti helyén Szentes első 11-12. századi kemencéje, boltozattal és ép sütőfelülettel, melyet csak a csatornaárok rongált meg.

 

- A szentesi polgárőr egyesületnek május 30-án, másodszorra sikerült megtartania a beszámoló, évzáró közgyűlését. Két héttel korábban a vezetőség nem kellően készült fel és heves viták szakították félbe a közgyűlést.

 

- Május utolsó hetében már nem nyitott ki Lapistón a vegyesbolt, melyet korábban a Hunor Coop Zrt. üzemeltetett. Az ott élők elkeseredetten fordultak lapunkhoz, mivel már nincs lehetőségük helyben beszerezni a mindennapi ellátásunkhoz szükséges fogyasztási cikkeket.

 

- Nagyapja és nagybátyja profi szintű tudásától ösztönözve kezdett gyermekkorában sakkozni, de emlékezete szerint édesanyjával is sokat gyakorolt Kőhalminé Forrai Julianna. 1980-ban szakkör keretein belül kezdte a sakkoktatást. Három évtizedes munkáját a Magyar Sakkszövetség díjjal ismerte el.

 

- Pályaavató versenyre várta a helyi fogathajtó egyesület kettes fogatait Horvát Zoltán. Az alsóréti tanyája körül kialakított akadályokat 11 fogat 17 hajtója igyekezett minél rövidebb idő alatt, lehetőleg hibátlanul leküzdeni. A Petőfi cukrászda egykori vezetője 60. születésnapját ünnepelte a most elkészült pályáz a versennyel.

Részletek a Szentesi Élet június 6-án, pénteken megjelenő számában.

 

 

Szentes, 2014. 06. 05.

 

 

.