Rob-Urak Roburral mennek Bamakoba

Szentesi csapat is indul a 2015-ös Bamako Rally-n

 

 

 

Ki ne hallott volna már a legendás Budapest - Bamako kalandversenyről? Ezen a versenyen már több szentesi is részt vett, de most itt az első szentesi csapat, akik meg akarják hódítani Afrikát egy speciális erre az alkalomra épített (összeépített) ROBUR-ral. Igen, jól olvassa, ROBUR-ral.

 

 

 

Fiatal korunkban ki nem hallotta volna Tóni bácsitól a Művház sofőrjétől azt a történetet, hogy az intézmény ROBUR-jának azért ráz a hátulja, mert eltört a hátsó tengelye és picit ferdén sikerült összehegeszteni. Ezért nem volt szabad a gyerekeknek ugrálni a kisbuszban, nehogy eltörjön újra! :-) (Az első sokk után persze minden gyerkőc ült a helyén fegyelmezetten és izgultunk a vasúti átkelőhelyeknél)

 

 

 

Most a szentesi csapat (nevezzük őket Rob-Urak-nak: Molnár I. Gyuricza Gy. Varga N. Szabó N. Szabó P. Herczeg Z. Horpácsi P.) elhatározta, hogy a kelet-német Industrieverband Fahrzeugbau (röviden IFA) gyár ROBUR-jával eredményesen oda-vissza meg akarja tenni ezt az extrém és páratlan utat.

 

 

 

A 7 fős csapat jó barátokból kovácsolódott össze, akik számtalanszor bizonyították már, hogy számíthatnak egymásra és ha kell egy emberként tudnak dolgozni. Biztosak benne, hogy a csapatra jellemző elhivatottság és precizitás meg fogja hozni a gyümölcsét.

 

 

 

Az esemény médiaszerepe vitathatatlan, hiszen a futam előtt és alatt gyakorlatilag a csapból is ez folyik. Számos televízió, rádió, írott és internetes média foglalkozik vele az országban és a világ minden táján.

 

 

 

Már önmagában is feltűnést keltő "verseny"autót már akár már láthatták Szentes lakói csak senki nem tudta hogy hova készül a ROBUR.

 

 

 

A műszaki vizsga után előtt/alatt/után teljes átalakuláson esik át az autó, hogy felkészítsék a nagy útra. A motorjában eddig több százezer km van, és ez a kis táv már meg sem  kottyan neki.

 

 

 

Ha valaki lát benne fantáziát a csapat az autó teljes felületét reklámcélra bocsájtja (nekik csak a belseje kell) úgy számítanak támogatókra és a velük való együttműködésre.

 

 

 

Keresd és lájkold őket a facebook-on, ezzel is segíted a csapatot!

https://www.facebook.com/szentes.bamako.team

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 03. 27.

 

.