Jön a premier mozi Szentesre digitális csúcstechnikával!

BÚCSÚZIK A RÉGI MOZI!!!  DE HAMAROSAN ITT AZ ÚJ!!!

 

 

 

A filmszínházak az elmúlt több mint 100 évben ugyanazzal a technikával működtek, a 35 mm-es cellulóz filmtekercset befűzte a gépész, és hangos kattogással elindult a vetítőgép. Ennek a korszaknak azonban vége! A digitális mozi meghódította az egész világot és Magyarországon is már csak a legújabb technológiával felszerelt mozikban lehet mozgóképet vetíteni.

A szentesi Önkormányzat vállalkozói segítséggel felújítja az Őze Lajos Filmszínházat, így mindennap nyitva tartó premier filmszínházzal gazdagodik Szentes városa néhány hónapon belül.

 

 

 

Egy új mozi sikerének titka a magas színvonalú filmszolgáltatás, azaz a legjobb kép és hangminőséget biztosító berendezések beszerelése. Ezért Christie vetítőgép kerül beépítésre, melynek kanadai gyártója jelenleg piacvezető a digitális mozi projektorok piacán. Mindehhez a szakma által is a legjobbnak tartott, X-Pand aktív szemüveges 3D rendszer párosul, amely igazi térhatást, kristálytiszta, tű éles képet nyújt szellemkép nélkül!

 

De talán a legfontosabb, hogy PREMIER filmszínházként üzemel az új szentesi mozi, így a filmek az országos megjelenéssel egy időben kerülnek bemutatásra. Változatos filmkínálattal, heti 2-3 filmmel igyekszik az üzemeltető becsábítani a régi és az új nézőközönséget. A tervek szerint hétköznap 2-3 vetítéssel, hétvégén 3-4 előadással örvendeztetik meg az érdeklődő publikumot. A sikerfilmeken túl külön hangsúlyt kap az értékesebb alkotások bemutatása, illetve a város iskoláinak és intézményeinek igényeit is igyekszik kielégíteni az új mozi.

 

Már csak néhány hetet kell várni és májusban „felgördül a függöny”, kinyit az új Szentesi Mozi, amely új színt hoz a város életébe és világsikereket szállít hétről-hétre a mozirajongó közönségnek.

 

Az Őze Lajos Filmszínház és eddigi üzemeltetője, a Szentesi Művelődési Központ ezúton szeretné megköszönni kedves nézőinek az együtt töltött éveket! A régi mozi március 17-ig még várja Önöket, nézőinket utolsó filmünkre, a Pulykalandra, és azokat a nosztalgiázni vágyókat is, akik szeretnének utoljára bekukkantani a jelentős belső felújítás előtt álló régi épületbe!

 

Május elejétől a Szentesi Mozi várja vissza Önöket - teljesen megújult belső térrel, a legkorszerűbb digitális és 3D-s technikával, és ami a legfontosabb, folyamatosan a legújabb sikerfilmekkel!

Igaz a mozi új néven fog üzemelni, de Őze Lajos emléke sem merül feledésbe. A színészről lesz elnevezve a mozi nagyterme így tovább él a város kulturális emlékezetében Őze Lajos.

 

Bővebb információért keressék a Szentesi Mozi web- és Facebook-oldalát: www.szentesimozi.hu www.facebook.com/szentesimozi

 

 

Szentes, 2014. 03. 05.

 

.