Posztolj verset Szentesen!

Tedd láthatóvá a költészetet!

 

 

 

Március 21-én ünnepeltük a Költészet Világnapját. Ebből az apropóból szerveződött egy országos akció, melynek címe: Tedd láthatóvá a költészetet! A mozgalom lényege, hogy ezen a napon minden versszerető, aki csatlakozik, valamilyen módon láthatóvá teszi a költészetet, a lehető legkreatívabb módszerekkel, pl. utcai versplakátolással, szórólap-osztogatással, nyilvános helyeken történő versmondással stb.

 

 

 

Az elmúlt évhez hasonlóan a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola a szentesi iskolák közül egyedüliként vett részt a "csoportosan elkövetett" versosztási akcióban. Március 21-én, délelőtt Bagi László tanár úr által koordinálva indultak el az iskola diákjai, hogy verseket osszanak két általános- és két középiskolába.

 

 

 

A fiatalok érdeklődve olvasták a kapott verset, majd amikor rájöttek, hogy a társuk másik verset kapott, úgy abból is kértek. A városban ebben az órában volt a  verset olvasó diákok száma a legnagyobb, mert 1000 szórólapot osztottak ki egy óra leforgása alatt!!!

 

 

 

A diákok lelkesedése az akcióhoz példa értékű volt.

 

 

 

 Nem csak az iskolákban kaphattunk verset tőlük, hanem az utcán is osztogattak a diákok az érdeklődőknek.

 

Az akció alatt már körvonalazódott a jövő évi rendezvény irányvonala, mely egyenlőre legyen meglepetés, és reméljük sikerül hagyományt teremteni Szentesen is a Költészet Világnapjának!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 03. 24.

 

.