A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat!

Pontatlanul nem lehet nyerni

 

 

 

Nyolc–hétre nyert a Vasas Szentesen. Papírforma – vagy mégsem? Érdekes, küzdelmes meccset vívott a két gárda a férfi vízilabda OB I hétvégi fordulójában, és a házigazdák kis szerencsével legalább az egyik pontot „megcsíphették" volna.

 

 

 

Az első gólt rögtön az első akcióból – pár másodperc elteltével – az angyalföldiek szerezték, de a mérkőzés nem ebben a szellemben folytatódott, fordított a Valdor. Sőt, a 8. percben, Kistamás találatával már 4–2-re alakult az eredmény, de 5 másodperccel a nyitónegyed vége előtt 4–3-ra zárkózott a Vasas. A játékrész krónikájához tartozik még a Nagy Marci által kihagyott ötméteres, és az, hogy bejöttek, rendre gólt eredményeztek a távoli bombák.

 

 

 

A második etap a fővárosi piros-kékeké volt, pillanatok alatt egyenlítettek, fordítottak, sőt a harmadik 8 perc elején már kettőre növelték előnyüket. A Szentes zárkózott, Horváth Tamás is egyre jobb formába lendült a ketrec előtt – a gólvonalról is kipiszkált egy lasztit –, de a fordítás nem sikerült. Pedig 6–7 után a hazaiaknak nem kevesebb mint 11 (!) lehetőségük, támadásuk volt az egyenlítéshez – mind kimaradt. Viszont a másik oldalon Drasko Brguljan harmadszor sem hibázott, 6–8-ra növelve a Vasas-előnyt. A Kur ca-partiak legjobbja, Kistamás már csak szépíthetett, 8–7-re nyert a Vasas.

 

A Valdor-Szentes jól küzdött. Hogy miért kapott ki? A támadásban elkövetett hibák (labdaelejtés, pontatlan passzok) mellett csak három adat: 12 emberelőnyből egyet értékesítettek a hazaiak, az egyetlen megítélt ötöst kihagyták.

 

Valdor-Szentes–Lactív-Vasas 7–8 (4–3, 1–3, 1–1, 1–1)

 

Szentes, 2014. 03. 25.

 

.