50 éve együtt örömben és bánatban

 

 

 

Perjesi Tibor Géza és Kovács Mária 1964. március 28-án tértek be a főváros XII. kerületi anyakönyvi hivatalba, hogy életüket egybe kössék. Ennek immáron 50 esztendeje és azóta is együtt élnek örömben, bánatban, jókedvben, házasságban, melyet 2014. március 28-án Szentesen a Városházán újra megerősítettek ünnepélyes keretek között.

 

 

 

 Perjesi Tibor így vall feleségéről: "Ria a család nemtője, Ő az, aki összefogja/összetartja munkájával, gondoskodásával, szellemi és lelki erejével és kifogyhatatlan szeretetével a családot. Ő adja az otthon melegét, és Ő tudja napról napra az esedékes dátumok fontosságához méltó, illő eljárásokat. Hozzábújik mindenki, akinek valami hasfájása támad, mert Ő a szeretet és a családi béke záloga és Ő képviseli a szépséget. Nekem csak az erő képviselete maradt. Csak gondoljunk bele, mindezt ötven éven át, egyre jobban, a tapasztalatokat érvényesítve örömmel végzi, zokszó nélkül. „Jutalma" mindezért, beszélgetéseinkben a kitüntető „Jó kis mama" megszólítás. Nekem Ő a legfontosabb és sajnos nem tudok eléggé hálás lenni mindezért. Beszélik, hogy a teremtés koronája a férfi, ámde a fej a nő, így aztán a korona oda fordul ahová a fej, mozdul."

 

 

 

Ezen a napon már a Család előtt fogadtak ismét örök hűséget egymásnak könnyeikkel küszködve. Ez alkalomból Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte az "ifjú" párt, és elmondta, hogy az egymásra pillantásukat elég nézni és látni lehet az összhangot. Ezt bizonyítja a szép család is.

 

 

 

Tibor bácsi könnyeivel küszködve azért még egy pár gondolatot megoszt velünk: "Mivel napjainkban az egyre globalizálódó társadalmi formációk előretörésének időszakát éljük és nem természetes következménye egy házasságkötésnek a hűség és kitartás, kissé félve, kissé bátortalanul, fogalmazódik meg azon igényünk, hogy együtt emlékezzünk egy emberöltőt felölelő időszakra, együtt adjuk meg társadalmilag is az elismerést. Nem bennünket kellene ünnepelni, nem rólunk szól a megemlékezés, hanem mindazokról, akiknek ténykedése, hozzásegítette kis családunkat, ennek az állomásnak a megéléséhez."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 03. 28.

 

.