Kutyát mentettek a szentesi tűzoltók

 

 

 

2014. december 5-én késő éjszaka egy műszaki mentésnél végeztek kárelhárítási munkálatokat a tűzoltók. Egy műszaki hibás kamion vesztegelt a szentesi úton.

A mentési munkálatok befejeztével a szentesi raj egy sérült kutyát talált a forgalmas út mellett. A német vizsla legyengülve, éhesen feküdt a fűben. A tűzoltók a műveletirányító kollégákkal közösen próbálták az eb gazdáját felkutatni.

 

 

 

A tűzoltók nem hagyták magára a kóbor állatot: meleg plédbe burkolták, majd óvatosan a tűzoltóautóba fektették. Hajnali egy órakor indultak vissza a tűzoltó laktanyába, ahol megetették, megitatták a kimerült vizslát. Az állatra egész éjjel vigyázott a szentesi egység. Okos, jó kutyához méltón kizárólag kézből evett, és csak a tűzoltók társaságban érezte biztonságban magát. Másnap reggel az állatorvos megállapította, hogy a kimerültségen kívül nincsen egyéb sérülése a drótszőrűnek. A vizsla ezt követően egy barátságos menhelyen várta gazdáját.

 

A szentesi tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettesétől megtudtuk, egyik kollégája annyira megszerette az ebet, hogy – amennyiben nem jelentkezett volna a megadott határidőn belül a gazdi –, örökbe fogadta volna és otthonában nevelte volna tovább a vadászkutyát.

A kutya gazdája tegnap jelentkezett a több mint tízéves négylábúért, aki egy vadászat alkalmával kóborolt el.

Szentes, 2014. 12. 12.

 

.