Kikapott a vízilabda világligában a női válogatott Szentesen

 

 

 

A magyar női vízilabda válogatott jó kezdés után érthetetlenül megtorpant, támadásban semmi sem sikerült, így nem csak egyenlített, fordított, és két góllal, 11–9-re győzött is ellene az olasz válogatott a szentesi Világliga-meccsen.

 

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

Vereséggel köszönt el 2014-től a magyar női vízilabda-válogatott: Merész András szövetségi kapitány csapata az év utolsó tétmérkőzésén, amelyet európai selejtezőcsoportjában, a világliga második fordulójában játszott, két góllal kikapott az olaszoktól, írja az MTI.

 

 

 

A szerbek egykori világklasszis kapusa, a mérkőzés delegátusa, Alekszandar Sostar „bájosan” nyitotta a meccset: nem adta ki a rajtengedélyt Gurisatti Grétának. Az ok: túl kemény a maszkja…

 

 

 

Ismeretes, a Dunaújvárosi Főiskola centere sérülése miatt egy ideje arcvédőben kénytelen játszani. Tekintettel arra, hogy a ronda, de hatásos szerkezet célja az arcának minél jobb megvédése, álmában sem gondolta volna, hogy annak túlzott szilárdsága miatt a lelátóra szorul.

 

Íme az arcvédő a Magyarország - Kanada mérkőzésről!

 

Abszurd, de mindegy, Merész András szövetségi kapitány is jobbnak látta nem kihúzni a gyufát…

 

 

 

A kezdés után 5-2-re elhúztak Takács Orsolyáék, utána viszont érthetetlenül megtört a lendület, pontatlanná vált a hazai csapat játéka. Ugyanakkor az olaszok egyre jobban lőttek kapura, és 6-4, majd 7-5 után egyenlítettek, és a harmadik negyed végén már ők vezettek 8-7-re. A zárónegyed sem hozott fordulatot, és Olaszország végül két góllal, 11-9-re győzött.

 

 

 

A váratlan vereség nyomán megcsappantak a magyar válogatott továbbjutási esélyei. A nemzetközi szövetség, a FINA világliga-kiírása értelmében ugyanis a körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerű európai selejtezősorozat négyeseiből csak az első helyezett folytathatja a jövő nyári nyolccsapatos szuperdöntőben, amelynek győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

 

 

 

 

 

 

 

 

A mérkőzés nagyszünetében köszöntötték id. Kiss Ottót 86. születésnapja alkalmából, aki sokat tett nem csak a szentesi, hanem a magyar vízilabdasportért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 12. 16.

 

.