A szentesi katolikus iskolák története – könyv bemutató

 

 

 

2014. december 13-án a Szent Erzsébet Katolikus Iskola dísztermében mutatták be Labádi Lajos nyugalmazott levéltár igazgató és Siposné Miskolczi Gyöngyi, a katolikus iskolákról szóló helytörténeti könyvét.

 

 

 

A rendezvényt Szabó Mariann tanárnő nyitotta meg. Bevezetőjében elmondta, hogy a kötet megírása Topsi Bálint plébános úr kezdeményezésére indult meg. A könyv tulajdonképpen hármas évfordulót ünnepel. 240 évvel ezelőtt indult meg a katolikus oktatás szentesen, 100 éves a Dobovszki József István által tervezett iskola épülete és 20 éve kapta vissza az egyház az iskolát. Mivel Labádi Lajos az iskolában dolgozott egy kis ideig, pályafutása kezdetén, tiszteletbeli tantestületi taggá fogadták.

 

 

 

A rövid bevezető után, Dr. Gruber László a Szent Anna Egyházközség plébánosa köszöntötte Várkonyi Balázs újságírót és megköszönte neki, hogy elfogadta a meghívását.

 

 

 

A könyvbemutató első felében Várkonyi Balázs újságíró Labádi Lajossal beszélgetett. Az előadást színesítette Horváth Miklósné tanárnő, aki részleteket olvasott fel a könyvből.

 

 

 

A program második részében Siposné Miskolczi Gyöngyi az iskola igazgatónője megköszönte a Szent Anna Egyházközségnek és Szirbik Imre polgármester úrnak, hogy támogatták a kötet megjelenését. Majd a program végén a segítők egy-egy tiszteletpéldányt kaptak.

 

 

 

A könyv kapható a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola titkárságán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 12. 14.

 

.