2014-ben az év családja Szentesen a Héri család

 

 

 

Az év családja több tekintetben is mintaként szolgál egy közösség életében. A Héri család példamutató életét díjazta az önkormányzat az Év családja díj odaítélésével, melyet a család 2014. december 12-én vett át a testületi-ülésen. Az emléklap mellé díjként 1 hetes nyaralást is kapott a család az önkormányzat szigligeti nyári üdülőjébe.

 

Mitől más ez a család?

A türelem, a példamutatás, a szorgalom és a szeretet sugárzik minden családtagból.

 

Türelem: a szülők nagy odafigyeléssel nevelik 4 gyermeküket. Bevonva őket a házi és a ház körüli munkákba. Elmondják, megmutatják mit, hogyan és miért kell úgy tenni, pl.: sütés, főzés, állatok levágása, elkészítése, barkácsolás, építkezés-felújítás és sorolhatnám.

 

Példamutatás: a szülők egymás iránti tisztelete, megbecsülése példa értékű gyermekeik számára.

 

Szorgalom: Az apuka egy ügyes kezű, sokoldalú, ezért minden munkát, átalakítást saját kezűleg végez, pl udvarok dísze egy fából készült játszótér (hinta, csúszda, mászóka, homokozó). A házuk átalakítása, felújítása, festése, mázolása is az ő kétkezi munkáját dicséri. Gyönyörű, praktikus, otthonos, tágas lakótereket alakított ki. A feleség kreatív ötleteivel teszi otthonossá, széppé mindezt. Családi gazdaságukban megtalálható a zöldség, gyümölcs, apró jószág, teljesen önellátóak. Nem „tápos", kemikáliával kezelt gyümölcsöt, húst fogyasztanak. A kertjük hátsó részében fűszernövények és dísznövények pompáznak.

 

 

 

Héri Zoltán: Minta édesapa, egy polihisztor, precíz, megbízható szakember.

Maginyecz Tünde: Türelmes, gondoskodó, példamutató, nevelő-oktató édesanya.

Héri Adrienn: 11 éves, kiváló tanuló, 14 érmes sportoló, országos diákolimpiai bronzérmes vízilabdázó. Egyszerű ételeket főz, segít a háztartásban, energikus, pontos, megbízható.

Héri Nóra: 9 éves, kiváló tanuló, 8 érmes sportoló, országos diákolimpiai ezüstérmes vízilabdázó. Jól sakkozik. Szeret sütni-főzni, segít a házimunkában, ügyesen pucol csirkét.

Héri Kinga: 7 éves, megbízható, pontos, jó tanuló. Sokat segít a házimunkában. Úszásból van aranyérme.

Héri Dóra: 5 éves, rendet, tisztaságot tart maga körül, sokat segít a házimunkában. Főzés előkészületeiben gyakran ügyeskedik.

 

 

Szentes, 2014. 12. 13.

 

.