Ferobox Event profi boksz az M1-en

 

A szentesi székhelyű Ferobox Event profi boksz istálló szombaton Budapest mellett, az Omszki-tó mellett található Kalászi Sportcsarnokban rendezi évzáró profiboksz-gáláját, melynek programjában két WBO Európa-bajnoki címmérkőzés is terítékre kerül, az egyik nehézsúlyban.

 

A főmérkőzésen Bedák Zsolt (mérlege 22-1-0) Ruszlan Bercsuk (10-4-0) ellen védheti meg a WBO világszervezet kispehelysúly kategóriájának Eb-övét. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen orosz kihívója a legutóbbi ringbe lépése alkalmával, október végén igen magabiztosan verte a kontinentális ranglistán ötödik helyen álló WBC Baltic-bajnok azeri Rauf Agayevet, elvéve a veretlenségét (14-1-0).

 

Bedák-verésre készül a kihívó

Bercsuk menedzserén keresztül üzent: „Ismerem Bedákot, megnéztem több mérkőzését a felkészülés alatt. Jó és harcos bokszolónak tartom, de szombaton bebizonyítom, hogy jobb vagyok nála. Győzni megyek Budapestre!” Ha az orosz valóban legyőzné Bedákot, akkor nemcsak az Európa-bajnoki övet szerezné meg, hanem közel kerülne egy vb-címmérkőzéshez.

 

Rácz Félix, a Ferobox Event társtulajdonosa is ezt emelte ki: „Bercsuk jó ellenfél, és biztos vagyok benne, hogy nem feltett kézzel érkezik, hiszen nagyon nyitott volt a Bedák elleni címmérkőzésre. Zsolt esetleges legyőzésével automatikusan a világranglista élcsoportjában találná magát, mi pedig szinte mindent kezdhetnénk elölről. Zsoltnak semmiképp nem szabad alábecsülnie vagy lazán vennie Bercsukot, mert a világbajnoki címmérkőzéshez vezető út az oroszon keresztül visz.”

 

Az élő közvetítés 21.45-kor kezdődik az M1-en.

 

 

Szentes, 2014. 12. 03.

 

.