Szentes a szigligeti süllőfesztiválon

Október 24-én városunk volt a díszvendég a Balaton partján

 

 

 

Ebben az évben az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy a Szigligeten megrendezésre kerülő több ezer látogatót vonzó Süllőfesztiválon október 24.-ét Szentes Napjának nevezték el, így városunk adta ezen a napon a kulturális műsort, és lehetőség volt minden téren a bemutatkozásra.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

Évekkel ezelőtt a Szigligeti Turisztikai Egyesület a fesztivál megszervezésével azt a célt tűzte ki, hogy a szezont meghosszabbítsa és ezáltal a helyi vállalkozásokat élénkítése.

 

Ilyen időjárásra még nem volt példa a süllőfesztivál történetében, de a szervezők mindent megtettek, hogy járhatóvá tegyék a területet - hallottuk a megnyitón Szigliget polgármesterétől Balassa Balázstól.

 

 

 

Szirbik Imre városunk polgármestere elmondta, hogy sok szentesi gyermeknek a Balaton egyet jelent Szigligettel, mert a településen található szentesi diáktáborban való ott tartózkodás során találkoztak életükben először a magyar tengerrel.

 

 

 

Ezen a napon a szigligeti strandon számos gasztronómiai csemege közül választhattunk, de csak egy féle sült halból lehetett vásárolni, ez pedig nem más mint a süllő volt (milyen meglepő :-) ) A süllőt fehér húsa miatt sokan kedvelik!

A hűvös időben mindenkinek jól esett a forró Szentesi Gombócleves, mellyel városunk gasztronómiája is képviselte magát.

 

 

 

Szentes nem csak a gombóclevessel volt jelen, hanem közel 200 adag kis szentesi csíramáléval is ismerkedhettek a Balaton vidékiek.

 

Szentest több kulturális csoport (Pengető citerazenekar, Jövőnkért Néptánccsoport, és a Zenével a rákos gyermekekért Alapítvány) képviselte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 10. 27.

 

.