Szentesi állatterápiás egyesület Nagybányán

A Jó Úton-Lóháton Alapítvány - Pet Therapy. Learning with them projektben

 

 

 

2014. szeptember 8-12. között rendezte a nagybányai Parties Egyesület az Európai Bizottság által támogatott

Pet Therapy. Learning with them (Állat asszisztált terápia) című projekt meetingjét, melyen szervezetünket, a szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítványt 4 fő képviselte.

 

 

 

A rendezvény feladata a programban vállalt, állatterápiákról szóló Kézikönyv és kisfilmek, azok tartalmával, összeállításával kapcsolatos teendőink voltak angol, észt, litván, olasz, spanyol és román partnereinkkel.

 

Az első napi munkát Nemzetközi Konferencia követte, Fogyatékosságok és terápiák címmel, amelyen többek között egy művész által vezetett árnyjátékos bábbal- , delfinnel és kutyával végzett terápiás módszerbe nyertünk betekintést.

 

 

 

A munka mellett jutott idő Erdély e régiója szépségeinek felfedezésére is. Meglátogattuk a Világörökség részeként számon tartott jódi görögkeleti fatemplomot, melynek tornya 54 m magas. Nem hagytuk ki a szaploncai vidám temetőt sem, ahol ma már több mint 800 fakeresztről olvasható le az alatta nyugvók életének tréfás, a népköltészet ismert fordulataiba csomagolt summája. A temető valóságos szabadtéri múzeum, az UNESCO védelme alatt áll.. Vendéglátóik gondoskodtak arról is, hogy megkóstolhassuk tradicionális ételeiket, mint a puliszkát, zakuszkát és az áfonyalekvárral leöntött túrófánkot.

 

Piti Irén , a projekt magyarországi vezetője

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 10. 16.

 

.