Kell-e korlátozni a vendéglátóhelyek nyitva-tartását Szentesen?

Fórum a Városházán ebben és más témákban!

 

 

A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelettervezet megvitatása céljából 2014. november 6-án 16 órakor a városháza dísztermében  fórumot tartanak, amelyre várnak minden érdeklődőt.

        

Milyen témák várják a lakosok véleményét, erről adott tájékoztatást Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera a közigazgatási iroda vezetője.

 

Megvitatásra javasolt témák:

· Kell-e korlátozni a vendéglátóhelyek nyitva-tartását, ahhoz, hogy a környékben lakók is tudjanak pihenni?

· Kell-e szabályozni a kerékpáros és görkorcsolyás forgalmat a gyalogosok számára kijelölt területeken, hogy megóvjuk az embereket és az épített környezetünket?

· Indokolt-e tiltani a gyepen, füvesített területen történő parkolást, védeni a zöld növényzetet?

· Kötelezővé kell-e tenni az ingatlan-tulajdonosoknak és használóknak a házukban és a házuk előtti területen a takarítást, a rendcsinálást és a síktalanítást, vagy a szabályos trágyatárolást?

· Helyes lenne-e, ha ismét megtiltanánk a város közterületein a szeszesital fogyasztást?

 

Ilyen és ehhez hasonló cselekmények esetén – amelyek most nem szabálysértések – lehetőséget ad az önkormányzati törvény, közmegegyezéssel helyi szabályok megfogalmazására, amelyeket pénzbüntetéssel be is lehet tartatni.

A lakossági panaszokat alapul véve a nyár elején készítettünk egy rendelet-tervezetet, amely a közösségi hálón meglehetős vihart kavart. Akkor a képviselő-testület javasolta, hogy a kérdést széles lakossági körben vitassuk meg.

 

Jöjjön el a fórumra és mondja el véleményét, javaslatát!

 

 

Szentes, 2014. 10. 22.

 

.