Tévés meccsen nyert a "Hungerites Rocky"

Lütyő a kiütések éjszakáján

 

 

 

Az elmúlt hétvégén,  Szeghalmon rendezte soron következő profi boksz gáláját a Ferobox Event boksz istálló. A programban lehetőséget kapott két szentesi bunyós is, név szerint Petrovics István, és Nagy „Lütyő” Imre. Petrovics az elmúlt években egy szerb klubnál bokszolt, ahonnan nemrégen igazolt át a Ferobox Event klubhoz. A szeghalmi gálán gyorsan győzelemre vitte a mérkőzését, hiszen egy jól eltalált ütéssel már a menet elején padlóra küldte a kanizsai Nádori Tibort.

A Hungerites Rocky-ként is emlegetett Nagy „Lütyő” Imre mérkőzésére ismét sokan kíváncsiak voltak, hiszen az aránylag kezdőnek számító Lütyő minden esetben kiváló közönségmeccset vív. Harcosságával hamar kivívta a boksz kedvelők elismerését, beleértve a szakmabelieket is. Ezen a mérkőzésen az eddig 3 mérkőzésen veretlen Farkas Alexander várt rá ellenfélként. Farkas jól kezdte a menetet, és több tiszta találattal próbálta elvenni Lütyő harci kedvét. A mérkőzés képe viszont percről-percre változott, és Lütyő  bekapott találatoktól függetlenül is folyamatosan rohamozta a rutinos ellenfelét.

 

 

 

A menet végére olyan komoly nyomás alá került Farkas, hogy „beragadva” egy sarokba képtelen volt válaszolni a rázúdított minimum 10-15 ütésre. Mivel a profi bokszban nincs álló számolás, a bíró a szabályok értelmében (és a versenyző testi épsége érdekében) beszüntette az egyoldalú küzdelmet. Lütyő ezzel már zsinórban másodjára győzött idő előtt. Így élő egyenes adásban örülhettünk a szentesi harcos győzelmének. Érdekességképpen megemlíthető, hogy Lütyő” szurkolói tábora egyre nő. Ahogy a múltkori kecskeméti gálán, úgy ezen is egy busznyi szurkoló érkezett mérkőzésére. Fábiánon pedig munkatársai és főnökei (közel 100 fővel) utcára helyezett kivetítőn követve szurkolták végig a mérkőzését. Lütyő ezzel a győzelmével az országos ranglista 5. helyére lépett elő! Teljesítményét és elszántságát látva Brezovai Sándor ingyen edzési lehetőséget biztosított Nagy számára a Wellness Colosseum súlyzótermében.

 

 

 

Szintén a Ferobox színeiben versenyző Kovács „Vipera” Attila és Bedák Zsolt is győzni tudott ezen a június 15.-i eseményen. Mindketten nicaraguai ellenféllel küzdöttek. Kovács egy rendkívül harcos és szoros mérkőzésen 6 menetben verte ellenfelét, Bedák pedig forgószélként sodorta el Dél-amerikai ellenfelét. Bedák a visszatérése óta nyert  három mérkőzés után már 7. az EB ranglistán.

 

 

 

A  Ferobox Event versenyzői, és a szentesi bunyósok legközelebb Szentesen lépnek ringbe a III. Szentesi Szárnyas Napok gasztronómiai és sörfesztivál rendezvényen. Az immáron harmadik alkalommal megrendezendő Vasárnapi kakaskodás elnevezésű eseményre 2013. augusztus 18.-án, vasárnap késő délután kerül sor.

 

 

 

Eredmények (elől a győztesek nevei):

(53.525 kg)            Petrovics István vs Nádori Tibor – KO 1. menetben

      (67 kg)            Sánta Krisztián  vs Varjú Gyula – KO 1. menetben

(79.378 kg)                  Baran Attila vs Bakó Richárd     - pgy. 4 menet

(69. 85. kg) Kovács „Vipera” Attila vs Santos Ubin Medrano Jarquin  - pgy. 6 menet

(79.378 kg)           Baranyi Richárd vs Bagdán Zsolt     - sérülés  2. menetben

(58. 97. kg)       Nagy „Lütyő” Imre vs Farkas Alexander – TKO 1. menetben

(57.153 kg)                   Bedák Zsolt vs Michael Isaac Carrero Corrales    - KO 1. menetben

 

 

 

 

Szentes, 2013. 06. 22.

 

.