Szentesi zenészek St. Augustinban

 

 

 

St. Augustin több mint tíz éve testvérvárosa Szentesnek, a két város kulturális kapcsolatai pedig még távolabbi időkre nyúlnak vissza.

 

 

 

A Bonn melletti város magja egy kolostor köré épült. Ez a kolostor most ünnepelte 100. születésnapját, mely alkalomból egy nemzetközi fesztivált rendeztek, ahová meghívták Szentest is. A város vezetőségének nevében Szirbik Imre polgármester és Halmai István önkormányzati képviselő vett részt az ünnepségsorozaton.

 

 

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola egy sokoldalú együttest állított össze erre a május 23-27-ig tartó alkalomra: vonószenekar Szunyogh Gabriella vezetésével, kamaraénekkar és szóló énekesek Andor Csilla vezetésével, citeraegyüttes Mélykútiné Német Kornélia irányításával, de gitár- és zongoramuzsika is gazdagította az együttes műsorát. Mindkét koncertjük nagy sikert aratott, és már tervezik a további közös fellépéseket a st. augustini zeneiskolával. Köszönet illeti a szervezőket: Mihály Bélánét, Mihály Bélát és Várkonyiné Mihály Ernát.

 

 

 

A német családok nagy szeretettel fogadták a zenészeket, s ez alatt a pár, programokkal zsúfolt nap alatt is szövődtek barátságok.

 

 

 

A muzsikán kívül vizuális élménnyel is gazdagította városunk a németországi rendezvényt. Major Anna Edit gyönyörű képeit állították ki a kolostorban. Ezek a festmények a Szentes határában látható kereszteket ábrázolják, így különösen illettek az alkalomhoz és a helyszínhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.