Szentesiek a dunai gátakon!

 

Ma reggel 2013. június 9-én Farkas Sándor országgyűlési képviselő vezetésével közel 100 fő indult Bátára a Dunához. Menet közben csatlakoztak a sándorfalviak is. Köszönet azoknak, akik feláldozzák vasárnapjukat, de ha szükséges több napot is.

 

 

Kálmán Rajmund, Tátrai János, Balázs Csaba, Fülöp Gábor           

 

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából négyen is a HUNOR mentőszervezet tagjaként vesznek részt az árvíz elleni védekezésben.

Győrújfalu térségében, míg a megyei veszélyhelyzet-kezelési központban állományunk két tagja vesz részt a mentés irányításában.

A HUNOR mentőszervezet kötelékében Tátrai János tű. alezredes, Kálmán Rajmund tű. őrnagy, Balázs Csaba tű. törzszászlós és Fülöp Gábor tű. zászlós vett részt abban a győrújfalui beavatkozásban, ahol a teljes logisztikai támogatását a katasztrófavédelmi egységek biztosították mobil, illetve fáklyás világítással, valamint aggregátok és szivattyúk működtetésével. A védekezést katonák, rendőrök és önkéntesek segítették. Végül a ma reggeli órákra sikerült normalizálni a helyzetet.

 

 

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság veszélyhelyzet-kezelési központban Nagy Sándor tű. őrnagy és Molnár Csaba tű. százados teljesít szolgálatot.

 

Szentes, 2013. 06. 08.

 

.