Pedagógusnapi elismerések

 

  

 

2013. június 1-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében a pedagógusnap alkalmából köszöntötték az óvónőket, tanítókat és tanárokat. Szirbik Imre, a város polgármestere köszöntőjében kitért a pedagógusok áldozatos munkájára. Nem könnyű a feladatuk, de nap mint nap, kedves erőszakkal késztetik tanítványaikat az új ismeretek megszerzésére. A polgármesteri köszöntő után Molnárné Tóth Györgyi a a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szentesi tankerületi igazgatója köszöntötte az összegyűlt pedagógusokat.

 

 

 

Pedagógus nap alkalmából rubin oklevelet vehetett át Csordás Károlyné sz. Halmai Irén. Vas díszoklevéllel ismerték el Dr. Balogh Jánosné sz. Makó Terézia több évtizedes munkásságát.

 

Gyémánt oklevelet vehetett át Bácskai Mihályné sz. Molnár Erzsébet, dr. Imre Ernőné sz. Zanka Irén, Pintér Lászlóné sz. Törőcsik Etelka .

 

Az ünnepség keretében 17 db díszdiploma egy Pedagógus Szolgálati Emlékérem került átadásra. Továbbá elismeréseket vehettek át kiemelkedő pedagógiai munkáért (12 db.), kiemelkedő közszolgálati munkáért (2 db), tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkásságért (2 db.) és kimagasló szakszervezeti munkáért (5 db.) .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.   Csordás Károlyné sz. Halmai Irén (rubin díszoklevél)

/tanító/

 1943-ban az Angolkisasszonyok Egri Érseki Római Katolikus Népiskolai Tanítónőképző Intézetben szerezte meg tanítói oklevelét. Tanyai iskolában kezdte a pályáját Nagylak-ugaron. 1945-től Nagylakon tanított. 1949-től 1978-ban történt nyugdíjba vonulásáig Mártélyon dolgozott tanítóként, igazgatóhelyettesként, majd igazgatóként. Mint nyugdíjas még 13 évet dolgozott a Hámán Kató, a mai Koszta József Általános Iskolában.

Jogutód intézményként a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Csordás Károlynénak rubin díszoklevelet adományozott.

 

2.   Dr. Balogh Jánosné sz. Makó Terézia (vas díszoklevél)

/tanító/

 1948-ban az Angolkisasszonyok Kecskeméti Római Katolikus Leánylíceum és Népiskolai Tanító(nő)képző Intézetben szerezte meg népiskolai tanítói oklevelét. 1950-ben a szentesi Kisegítő Iskolában kezdett el tanítani, a következő tanévtől mellékállásban – az akkor szerveződő középiskolai diákotthonban, mint bentlakó – nevelőtanárként is dolgozott. Közben levelező tagozaton 1957-ben elvégezte a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolát, így megszerezte képesítését: a vakok és gyengénlátók, siketek és nagyothallók, a logopédiai, értelmi fogyatékosok és egyéb hátrányos helyzetű gyermekek tanításához is. 16 évi tanítás után 37 éven keresztül logopédusként foglalkozott a szentesi és környékbeli települések oktatási intézményeiben található beszédproblémás gyermekekkel. 1983-ban ment nyugdíjba 34 év szolgálat után, de nyugdíjasként is dolgozott a Klauzál Gábor Általános Iskolában. 68 éves korában új diplomát szerzett programozó operátor szakon. A 90-es években a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában erkölcstan óraadó tanárként dolgozott. 2000-ben „Etikaoktatás fejlesztése a közoktatásban” címen pályázatot nyújtott be és 91 pályamunka közül az övé nyert. Elkészült öt darab munkatankönyv „Embertan – Erkölcstan” címszó alatt, legfontosabb számára, hogy a mai napig az általa írt könyvekből folyik a tantárgy tanítása.

Jogutód intézményként a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Kar dr. Balogh Jánosnénak vas díszoklevelet adományozott.

 

3.   Bácskai Mihályné sz. Molnár Erzsébet (gyémánt díszoklevél)

/magyar-történelem szakos tanár/

 1953-ban a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar-történelem szakon szerezte meg középiskolai tanári oklevelét. Első jelentős állomáshelye a Közgazdasági Technikum volt, 1954–1968-ig a Horváth Mihály Gimnáziumban tanított, 1969-től 1970-ig a városi Művelődési Osztályt vezette, ezután ismét a gimnázium tanára volt 1989-ig, nyugdíjazásáig. Tanári munkája mellett 1970–1988 között megyei középiskolai szakfelügyelő volt előbb történelemből, majd 1974-től magyar nyelv- és irodalomból. A Bölcsészettudományi Karon két félévben a magyartanítás módszertanát is vezette. Kiváló Tanár kitüntetése van. Képviselte kollégáit 1958-tól a Pedagógusok Szakszervezetének megyei bizottságában, 1967-től a Központi Vezetőségben. 1969–1973-ig alelnöke volt az országos testületnek.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Bácskai Mihálynénak gyémánt díszoklevelet adományoz, melyet szeptemberben az egyetem tanévnyitó ünnepségén fog átvenni.

 

4.   dr. Imre Ernőné sz. Zanka Irén /gyémánt díszoklevél/

     /matematika-fizika szakos tanár/

1953-ban a Szegedi Állami Pedagógiai Főiskolán szerezte meg matematika-fizika szakos általános iskolai tanári oklevelét. 1942-ben a Református Egyház által fenntartott Tanítóképző Intézetben tanítói oklevelet szerzett. Először a Csákvári Református Általános Iskolában tanított, majd 1951-ig a Csabdi Állami Általános Iskolában dolgozott. 1951-től a Petőfi Sándor Általános Iskolában a nyugdíjkorhatár elérése után 7 évvel, 1984-ben történt nyugállományba vonulásáig megszakítás nélkül tanított. Iskolai munkája mellett a „Dolgozók iskoláiban” rendezett esti tanfolyamokon – felkérésre – rendszeresen tanított matematikát és fizikát.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dr. Imre Ernőnének gyémánt díszoklevelet adományozott.

 

 

 

 

 

 

 

5.   Pintér Lászlóné sz. Törőcsik Etelka /gyémánt díszoklevél/

/matematika-kémia szakos tanár/

1952-ben kezdett tanítani Derekegyházán. 1953-ban szerezte meg a Szegedi Állami Pedagógiai Főiskolán matematika-kémai szakos tanári diplomáját. 1961-től egy évig a Deák Ferenc Utcai Általános Iskolában, majd 1962-től a Petőfi Sándor Általános Iskolában tanított 1991-ig, nyugdíjazásáig. Tanítási elve a gyermekközpontúság volt. Tanítványai sok vetélkedőn eredményesen végeztek, a televíziós kémia versenyeken is részt vettek. A hátrányos helyzetű tanulókat is sikerült felzárkóztatnia. Nyolc évig a városi osztályfőnöki munkaközösség vezetője volt.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Főiskolai Kar Pintér Lászlónénak gyémánt díszoklevelet adományozott.

 

6. Kátainé Deák Éva sz. Deák Éva Mária /arany díszoklevél/

/matematika-ábrázoló geometria szakos középiskolai tanár/

1963-ban szerezte meg matematika-ábrázoló geometria szakos diplomáját a Szegedi majd a József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karán. A diploma megszerzése után a nyíregyházi Tanárképző Főiskolán tanársegéd beosztásban dolgozott, majd 1964-től áthelyezéssel átkerült a Horváth Mihály Gimnáziumba, ahol először osztályfőnök volt, később pályaválasztási tanácsadói feladatokat látott el. A 80-as évektől igazgató-helyettesként tevékenykedett, 1996-ban ment nyugdíjba.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kátainé Deák Évának arany díszoklevelet adományoz, melyet későbbi időpontban fog átvenni.

 

7.   Korom Zoltánné sz. Széll Margit Erzsébet /arany díszoklevél/

    /tanító/

1963-ban a Szegedi Tanítóképző Intézetben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. 1963-tól 71-ig a Damjanich János Általános Iskolában, majd öt évig egy baranya megyei kis faluban Bikalon tanított. 1976-tól 1994-ig a Rigó Alajos Általános Iskolában kapott állást, ahol hamar felismerte a gyógypedagógusi szakmai kihívásait, nehézségeiből adódó szépségeit, ezért 1980-ban beiratkozott a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolára, ahol ’83-ban oligofrén-pedagógiai szakos gyógypedagógiai tanár képesítést szerzett. 1995-től a Pedagógiai Szakszolgálat gyógypedagógusa lett, ahonnan 1996. novemberében ment nyugdíjba, de 2007-ig még nyugdíj mellett tovább dolgozott.

Jogutód intézményként a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Korom Zoltánnénak arany díszoklevelet adományoz, melyet szeptemberben a tanévnyitó ünnepségen fog átvenni.

 

8. Krám Lehel Imréné sz. Dombai Klára /arany díszoklevél/

/(tanító/

1963-ban a Szegedi Tanítóképző Intézetben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. 1963-tól mint gyakorlós a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskolába került és 38 év pedagógusi tevékenység után 2011-ben onnan  ment nyugdíjba. Pályafutása elején 1-2. osztályosokat tanított, később iskolaotthonos oktatásban, majd napköziben folytatta munkáját egészen nyugdíjba vonulásáig.

Jogutód intézményként a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Krám Lehel Imrénének arany díszoklevelet adományoz, melyet szeptemberben a tanévnyitó ünnepségen fog átvenni.

 

 

 

 

 

9.   Mátéffy Zoltán /arany díszoklevél/

/magyar-történelem szakos tanár/

1963-ban a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerezte meg magyar-történelem szakos tanári oklevelét. 1963-ban a Felsőpárti Általános Iskolában kezdett tanítani, majd 1964-től átkerült a szentesi Fiú Diákotthonba, ahol nevelőtanárként dolgozott.  Ebben az időszakban a nevelőtanári munka mellett 10 éven át vezette a Tóth József Színpadot, melynek tagjai középiskolás diákok voltak. Rendszeres óraadója volt a szentesi négy középiskolának. 1965-től 1986-ig három szinten szerzett idegenvezetői képesítést, majd 1969-ben „B” kategóriájú színjátszó-rendező képesítést is. 1970-ben mellékállásban népművelési szakreferensi feladatot látott el a mozgó Művelődési Otthon területén. A kollégiumban először szakszervezeti bizalmi, majd 1976-ig titkár lett. 1978-tól 1991-ig a kollégium igazgatóhelyetteseként, majd 1992-től 2002-es nyugdíjba vonulásáig igazgatóként dolgozott. Nevéhez fűződik a kollégiumot támogató „Invokáció” alapítvány létrehozása, a több napig tartó Terney hét, a „Mozdulj!” sportnap megrendezése, kialakította az országos testvérkollégiumi hálózatot.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Mátéffy Zoltánnak arany díszoklevelet adományozott.

 

 

10.   Nagy Béla /arany díszoklevél/

/tanító/

1963-ban a Szegedi Tanítóképző Intézetben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. A diploma megszerzése után egy évig Felgyőn egy tanyai iskolában kapott állást, majd áthelyezéssel került át a Cserebökényi Általános Iskolák Igazgatóságának Újosztás nevű tagintézményébe, ahol osztatlan, 1-8. összevont osztályban dolgozott. 1973. januárjában sikeresen államvizsgázott a Szegedi Tanárképző Főiskola földrajz szakán. 1973-ban került a Damjanich János Általános Iskolába, ahol szakján kívül korábbi tanítási tapasztalatai alapján évekig tanított orosz nyelvet, fizikát és technikát is. 1986-ban kiváló pedagógiai munkájáért elismerést kapott. 1988-ban kinevezték az iskola igazgató-helyettesének, mely tisztséget 1996-os nyugdíjazásáig betöltötte.

Jogutód intézményként a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Nagy Bélának arany díszoklevelet adományozott.

 

11.       Nagy János /arany díszoklevél/

/zongora és szolfézs tanár/

1963-ban a Szegedi Zeneművészeti Szakiskolában szerezte meg zongora és szolfézstanári oklevelét. 1963-tól a szentesi Állami Zeneiskolában tanított zongorát, orgonát, szolfézst, zeneelméletet és zeneirodalmat. Munkája mellett orgona és karvezetés tanulmányokat folytatott. Középiskolai és ének-zene tagozatos kórusokat vezetett, akikkel az országos minősítéseken többször Arany minősítést, illetve az Év Kórusa kitüntetést nyerték el. 1977-ben megszervezte a szentesi Bárdos Lajos Vegyeskart, melyet mind a mai napig vezet. 1981-2002-ig, nyugdíjazásáig volt a Zeneiskola igazgatója. Ezen időszak alatt bevezették a magánének, gitár, ütő, népzene, orgona, szintetizátor, valamint a néptánc és társastánc tanítását. Mint igazgató fontosnak tartotta, hogy a tanítványok képességeiknek megfelelően a legmagasabb fokon sajátítsák el a tanult hangszer kezelését, tájékozottak legyenek a zeneirodalomban. Az iskola tanárival rendszeresen adtak hangversenyeket mind szentesi, mind pedig a kistelepülések általános iskolásainak. Növendékei közül többen is a zenei pályát választották. Pályája során több kitüntetést is kapott, többek között 1988-ban Szentes Városi Alkotó Díját, 1994-ben Népművelésért Díjat, 1998-ban Kiemelkedő Közszolgálati Munkájáért elismerést, 2000-ben Szentes Városért elismerést, 2002-ben Szegvár Község, majd 2003-ban Szentes Város Díszpolgára lett, 2002-ben megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet, és címzetes igazgató elismerést. 2006-ban Karnagyi Díjat kapott. Nyugdíjazása óta is tevékeny életet él, tanít, vezeti a kórusait és orgonaversenyeket ad.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Nagy Jánosnak arany díszoklevelet adományoz, melyet szeptemberben az egyetem tanévnyitó ünnepségén fog átvenni.

 

12. Nagy Lajos /arany díszoklevél/

   /biológia-földrajz/

1963-ban szerezte meg biológia-földrajz szakos diplomáját a Szegedi majd a József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karán. A diploma megszerzése után a hékédi Általános Iskolában dolgozott, ahol 1970-től öt évig igazgató-helyettesként dolgozott. 1980-ban Kiváló Munkáért miniszteri kitüntetésben részesült. 1984-ben területi munkaközösség vezetőnek nevezték ki, melyet több évig ellátott. 1985 -87-ig a minisztérium tanácsadói bizottságában működött közre. Több éven keresztül volt iskolai munkaközösség vezető és szakszervezeti megbízott. Betegsége miatt 1995-ben rokkantnyugdíjas lett.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Nagy Lajosnak arany díszoklevelet adományoz, melyet későbbi időpontban fog átvenni.

 

13. Négyesi János /arany díszoklevél/

/tanító/

1963-ban a Szegedi Tanítóképző Intézetben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. A diploma megszerzése után a nagytőkei általános iskolában kezdett el dolgozni. A tanítás mellett aktívan részt vett a község kulturális életének irányításában is. 1965-ben megbízást kapott Nagytőke és Magyartés községek hat tanyai iskolájának igazgatására. 1968-ban tanári képesítést szerzett. 1970-ben kinevezték a szentesi Dolgozók Általános Iskolájának vezetésére. 1975-től tíz éven át a Damjanich János Általános Iskola igazgatója volt, emellett a város szigligeti táborának ügyeit is intézte 17 éven át. A városi igazgatói munkaközösségnek 1971-91-ig volt vezetője. 1985-ben kinevezést kapott az akkor Köztársaság téri iskola vezetésére. Az iskolát a katolikus egyház 1993-ban visszakapta, így felajánlotta lemondását, de a főigazgató kérésére a fenntartó meghosszabbította megbízását. 2002-ben ment nyugdíjba, azonban még egy évig óraadóként dolgozott. 40 éves szolgálati idejéből 37 évig volt igazgató.

Jogutód intézményként a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Négyesi Jánosnak arany díszoklevelet adományozott.

 

14.Négyesi Jánosné sz. Juhász Éva /arany díszoklevél/

/tanító/

1963-ban a Szegedi Tanítóképző Intézetben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. A diploma megszerzése után a nagytőkei általános iskolában kezdett el dolgozni, ahol kezdetben csak az alsó tagozatban tanított, majd a felső tagozat visszaállítása után több felső tagozatos tantárgyat is átvett.  1970-től a Petőfi Sándor Általános Iskola tanítója lett. Közben elvégezte a magyar nyelv és irodalom szakot is. Aktív szervezője volt a kulturális és tanulmányi versenyeknek. 1980-ban kérte áthelyezését a lakóhelyük közelében lévő Koszta József Általános Iskolába, ahonnan 1995-ben ment nyugdíjba.

Jogutód intézményként a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Négyesi Jánosnénak arany díszoklevelet adományozott.

 

15.Nyéki Magdolna /arany díszoklevél/

/tanító/

1963-ban a Szegedi Tanítóképző Intézetben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. A diploma kézhezvétele után pedagógusi pályáját a szentesi gyógypedagógiai iskolában kezdte, ahol nyugdíjba vonulásáig dolgozott. 1969-ben a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán gyógypedagógus oklevelet szerzett. Nyugdíjazása után óvodákban dolgozott logopédusként.  Három gyermeke közül ketten szintén a pedagógus pályát választották.

Jogutód intézményként a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Nyéki Magdolnának arany díszoklevelet adományoz, melyet szeptemberben a tanévnyitó ünnepségen fog átvenni.

 

16.  Szemerédi Andrásné sz. Szél Margit /arany díszoklevél/

/magyar-történelem-ének szakos tanár/

1963-ban a Szegedi Tanárképző Főiskolán szerezte meg általános iskolai tanári oklevelét magyar – történelem - ének szakon. 1963-tól a szentesi Damjanich János Általános Iskolában kezdett el tanítani. A szentesi Honismereti Társaság tagjaként tanítványaival múzeumi és levéltári foglalkozásokon, vetélkedőkön vett részt. 1988-ban Kiváló Munkáért kitüntetést kapott, valamint átvehette a Verseghy Ferenc Nyelvművelő és Szépkiejtési verseny oklevelét. 34 évnyi pedagógusi munka után 1997-ben nyugdíjba vonult.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szemerédi Andrásnénak arany díszoklevelet adományozott.

 

17. Vidovics Lászlóné sz. Kádár Ibolya Ilona /arany díszoklevél/

/tanító/

1963-ban a Szegedi Tanítóképző Intézetben szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. Szakmai gyakorlatát a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskolában végezte, majd 1963-76 között az iskola nevelőjeként dolgozott. Az 1-2. osztályban önállóan, majd iskolaotthonos rendszerben tanított. 1973-1976 között városi munkaközösség vezető volt. 1976-tól a Köztársaság téri Általános Iskolába került, ahol alsó tagozatban minden tantárgyat, majd tantárgycsoportosan vagy iskolaotthonos rendszerben tanított. 1996-ban nyugdíjba vonult, azonban még három évig továbbra is tanított.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Vidovics Lászlónénak arany díszoklevelet adományozott.

 

 

A Magyar Köztársaság Emberi Erőforrás Minisztere nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerést adományozott:

 

A VM ASzK-Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola angol tanárnője Horváthné Erdős Cecília részére

1974-ben szerzett kertész üzemmérnöki diplomát a Kertészeti Egyetem Főiskolai Karán, majd 1975/76-ban műszaki tanári végzettséget. Folyamatosan képezte magát, a nyelvvizsga mellé nyelvtanári oklevelet szerzett orosz, majd angol nyelvből. 1995-től, mint angol tanár dolgozik a Bartha János Kertészeti Iskolában. Sikeres pályázatok révén öregbítette az iskola hírnevét, többek között az Élethosszig tartó tanulás pályázatokkal, a Norvég Civil Támogatási Alap által kiírt és elnyert pályázat eredményeként jó kapcsolatot épített ki egy norvégiai mezőgazdasági iskolával. A Magyarországi Amerikai Nagykövetség pályázatán támogatást nyert egy új nyelvi laboratórium kialakítására. Jelenleg egy angol nyelvű tankönyvet ír kertészeti tanulók számára.

Közel 40 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 251/2009.(XI.27.) Kt. számú határozatával megalapította a "Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkásságért" elismerést, melyet 2013-ban a Művelődési és Oktatási Bizottság Döme Zoltánnak a Deák Ferenc Általános Iskola tanárának és Szurmik Zoltánnak a Horváth Mihály Gimnázium tanárának adományozott.

 

Döme Zoltán:

1991-ben szerezte meg földrajz-rajz szakos általános iskolai tanári diplomáját a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. Azóta több továbbképzésen vett részt, folyamatosan fejlesztette szakmai tudását. Az iskola speciális képzési formája az emelt szintű rajzoktatás, mely egyben a tehetséggondozás kiemelt területe. A heti 4 rajzóra mellett szakkört vezet a legtehetségesebb tanulóknak. Az eltelt 20 év alatt számos ifjút vezetett be a rajz, a festés, a képzőművészet világába és ismertette meg velük a különböző technikákat. Diákjai minden évben városi szintű kiállításokon mutatják be alkotásaikat. Az EuTalent Magyarország-Románia Határontúli Együttműködés keretében művésztanárként tehetséggondozó foglalkozásokat, valamint művésztábort vezetett az iskolája és az újszentes iskola diákjai részvételével.

A "Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkásságért" kitüntetésben részesül.

 

Szurmik Zoltán:

1997-ben szerezte meg magyar-orosz szakos tanári oklevelét a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán, majd tanulmányait folytatta a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar szakán, ahol 1999-ben végzett. 2000-2003 között az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán drámapedagógus diplomát szerzett. 2001-ben jelentkezett a Horváth Mihály Gimnáziumba. Céljai között szerepelt a pedagógia segítségével a tanulók erkölcsös, boldog életre való nevelése, valamint a magyar nyelv tisztaságának ápolása, a sokszínű magyar- és világirodalom megismertetése és megszerettetése, a sikeres érettségi vizsgára való felkészítés. További célja volt az igényes színjátszó kör működtetése, mindezt egy új pedagógiai módszer, a drámapedagógia segítségével kívánta hasznosítani. Céljait az elmúlt 12 év alatt folyamatosan megvalósította, mára a drámai munkaközösség vezetője. Tanítványai megállják helyüket az OKTV-n. Gondot fordít a fiatal kollégák munkájára, összetartja és segíti a munkaközösséget. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Skabá fesztivál sikeréhez nagyban hozzájárult munkájával. Következetes, céltudatos, egyenletesen magas színvonalú munkát végez. 2012-ben pedagógus szakvizsgát tett, jelenleg a Corvinus Egyetem oktatásvezető képzésében vesz részt.

A "Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkásságért" kitüntetésben részesül.

 

 

A 12/1998.(V.29.) Kt. számú rendelet alapján 2013. évi Pedagógusnap alkalmából „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesülnek

 

1./ Benedek Tibor

34 éve dolgozik pedagógusként a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvodában, mint testnevelés-biológia szakos tanár. Humoros egyéniség, diákjai mindig rajongással veszik körül. Egyéniségét és egyszerűségét tükrözi, hogy időt, energiát nem kímélve a sportolás fontosságára irányítja tanítványai figyelmét. A tanári pálya mellett a helyi utánpótlás egyesületben vízipólót oktat. Több évtizedes, magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

2./ Jánosi Andrea

A Központi Óvoda Vásárhelyi úti Tagóvodájának rátermett, agilis, empatikus óvodapedagógusa. A szülők és a gyerekek iránti nyitottsága, segítőkészsége eredményeképpen sokan szeretik. Sokoldalúságát mutatja, hogy a pályázati projektekben ötletadóként, szervezőként és végrehajtóként is sikeresen részt vesz. Magas színvonalú óvodapedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

3./ Halász Ottóné

Az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat fejlesztő pedagógusa munkáját nagy körültekintéssel és precizitással, ugyanakkor hihetetlen szerénységgel végzi. A szakszolgálat által szervezett programok állandó résztvevője és szervezője. Tanítványai apró sikereire nagyon büszke, s ez az őszinte lelkesedése az, ami a gyerekekre átragad, ez az amitől az ő foglalkozásait különösen szeretik. Több évtizedes, magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

4./ Kispálné Fejes Erzsébet

A VM-ASzK-Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola tanára, munkaközösség vezető. Kiemelkedő oktató-nevelő munkáján túl szervezi és rendezi az iskolai ünnepségeket. Évek óta szervez a hátrányos helyzetű tanulóknak ingyenes nyári táborokat. Nagyon sok időt és energiát fektet abba, hogy tanulói élményekkel teli, széles látókörű emberré váljanak.  Magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

5./ Kovács Jánosné

32 éve dolgozik óvodapedagógusként a Kertvárosi Óvoda Rákóczi Ferenc Utcai Tagóvodájában, ahol meghatározó egyénisége a munkatársi közösségnek. Derűs, kiegyensúlyozott egyénisége jó légkört teremt a csoportban, a szülők és a gyerekek is bizalommal fordulnak hozzá. Piroska óvó néni szinte naponta új ötletekkel gazdagítja a csoport tevékenységét, kreativitása hozzájárul a gyermekek készségeinek fejlődéséhez.

Több évtizedes, magas színvonalú óvodapedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

6./ Kovács Lászlóné

Pedagógusi pályáját 1975-ben kezdte a fábiánsebestyéni általános iskolában. 1992-től a Horváth Mihály Gimnázium testnevelő tanára. Pedagógiai és osztályfőnöki munkáját igényesség, precizitás, lelkiismeretesség és hihetetlen érzékenység jellemzi. Tanulói közül egyre többen választják a testnevelést érettségi tantárgynak. Több évtizedes, magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

    

7./ Nagy Zsuzsanna

A Klauzál Gábor Általános Iskola magyar-ének szakos tanára, drámapedagógus, több mint 10 éve a társadalomtudományi munkaközösség tagja. Munkájára precizitás és lelkiismeretesség jellemző, igazi közösségi ember. Iskolán kívüli munkája is kiemelkedő, tagja a szentesi Bárdos Lajos vegyes Karnak.  Magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

8./ Olsákné Kóczán Gabriella

28 éve a Koszta József Általános Iskola tanítója. Tanítói munkássága példaértékű a fiatal kollégák számára is. Sokat törődik a nehezebben alkalmazkodó és tanuló diákokkal, következetessége, játékos módszerei feloldják a bennük rejlő feszültségeket. Magas szintű tehetséggondozó munkájáról tanúskodik, hogy tanítványai többször szép sikereket érnek el városi, megyei és országos versenyeken. Több évtizedes magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

9./ Pintér Borbála

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola fafúvós tanárnője, több mint másfél évtizede. Nagy elhivatottsággal és lelkiismeretesen végzi pedagógusi munkáját. Tanítványai országos, területi és megyei versenyek résztvevői. Mintegy 20 éve tagja a Városi Fúvószenekarnak, melyben nemcsak mint zenész foglal helyet, de a zenekar életének szervezője, mozgatórugója is. Magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

10../ Somosné Puskás Krisztina

18 éve a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola közgazdász tanárnője. 2007-től szakképzésért felelős gyakorlati oktatásvezető, majd 2012-től igazgatóhelyettesi feladatokat is ellát. Szakmai felkészültsége kiváló, munkáját fegyelem, igényesség, pontosság és megbízhatóság jellemzi. Mindent megtesz azért, hogy tanítványai megszeressék a közgazdasági pályát. Magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

11./ Török Edit

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola Tagintézmények angol szakos tanárnője. Lelkiismeretes, megbízható pedagógus, az idegen nyelvi munkaközösség vezetőjeként kiváló szakmai műhelyt hozott létre az iskolában. Tanítványai évről-évre jól teljesítenek az érettségi vizsgán. Magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

12./ Veressné Lajkó Sarolta

1991-ben a nagytőkei általános iskolában kezdte pedagógusi pályáját, majd 2003-ban átkerült a Deák Ferenc Általános Iskolába, ahol az angol-magyar két tanítási nyelvű osztályban tanít. Tanóráira való felkészülése példamutató. Célja, hogy tanítványai megszeressék az idegen nyelv tanulását, ennek érdekében életkoruknak megfelelően eredeti angol meséket, dalokat tanulnak és dolgoznak fel. Több évtizedes magas színvonalú pedagógusi munkája elismeréseként „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

„Kiemelkedő közszolgálati munkájáért” kitüntetésben részesültek:

 

1. Hódi József

8 éve dolgozik a Kiss Bálint Református Általános Iskolában, mint gazdasági igazgatóhelyettes látja el feladatát. Kiváló szakmai felkészültséggel és hihetetlen szorgalommal végzi munkáját, igazi csapatjátékos. Az iskolában az ő irányításával új irányt vett az intézményi innováció, az iskola gazdasági és pénzügyi menedzsmentje. Szakmai munkájának eredményeit a sikeres, többségében EU-s pályázat, az iskola technikai, építészeti megújulása hirdeti. „Kiemelkedő közszolgálati munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

2. Kotvics-Vargáné Lovas Szilvia

1999-től dolgozik a Központi Óvoda Szent Anna utcai Tagóvodájában. Munkáját felelősségtudattal, lelkiismeretesen végzi. Rendkívüli kézügyességét, virágkötészeti tudását nemcsak a mindennapokban, hanem az óvoda alapítványi tevékenységében is kamatoztatja. A rendezvények aktív résztvevője, ötletességével, kreativitásával segíti a programok sikeres megvalósítását. „Kiemelkedő közszolgálati munkájáért” kitüntetésben részesül.

 

 

 

Szakszervezeti kitüntetések

 

Eötvös József Emlékérem Arany fokozat kitüntetést kap

Dr. Magyar Jánosné- nyugdíjas tanárnő

 

Eötvös József Emlékérem Ezüst fokozat kitüntetést kap

Székely Zsuzsanna a Horváth Mihály Gimnázium iskolatitkára

Vajdáné Balogh Ida a Deák Ferenc Általános Iskola tanárnője

 

Eötvös József Emlékérem Bronz fokozat kitüntetést kap

Dömsödi Eszter a Deák Ferenc Általános Iskola tanárnője

Mészáros János a Lajtha László AMI tanára

 

Szentes, 2013. 06. 11.

 

 

 

.