Százmilliók gurultak el Szentesen

Több millió forintot érő autómatuzsálemek gurultak el Szentesen

 

 

 

Több millió forintot érő autómatuzsálemek gurultak el Szentesen a Hajdú Lajos utcában valamint a Megyeháza előtt felállított pecsételő pont előtt a jubileumi Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán, ahol eredeti állapotú, filmekbe illő járműveket is láttunk.

 

Tizedik évfordulóját ünnepli idén a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, az ország egyik legnagyobb múltú, kizárólag Mercedes-Benz modelleket felvonultató oldtimer versenye, melynek népes csapata a Hajdú Lajos utcán felállított pontos időre megtett akadálypályát teljesítette Szentesen. A pálya két részből állt, az első 10 métert 7 a második 10 m-es távot 8 mp alatt kellett megtenniük az autócsodáknak.

 

 

 

Sokan jöttek össze az olykor gigászi lőerőket felvonultató autók cammogását, az 1938-as W136 170V Cabrio Limousine, vagy éppen az 1986-os R107 560 SL felvonulását megtekinteni a város főterére. Jól megfértek egymás mellett a múlt és a jelen „sirályszárnyú" Mercedes képviselői: a 2011-es, több mint 60 milliós SLS mellette gördült egy 1956-os W198 300 SL is, valamint egy Merci tűzoltószer Pilisborosjenőről.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

A mezőny pénteken Fótról indult, majd Dunaújvároson át érkeztek Kecskemétre. Szombaton egy kiskunmajsai kitérővel jutottak el Szegedre, majd Hódmezővásárhelyen, Szentesen át Kecskemétre. A verseny legidősebb autóinak egyike egy 1938-as W136 170V Cabrio Limousine, valamint egy 1939-es W142-es volt. Legtöbb oldtimert a ’60-as, ’70-es évekből nevezték.

 

Két CLA Mercedes is versenybe szállt, melyet Kecskeméten gyártottak, és hangos tapssal jutalmazta a megjelenését a közönség!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 06. 29.

 

.