Holnap érdemes elkerülni a Kurca-hidat!

Műszaki átadás, aszfaltozás

 

 

 

A megújuló Kurca-híd műszaki átadása 2013. június 27-én lesz, majd azt követően néhány héten belül forgalomba helyezik, és minden közlekedő birtokba veheti.

 

 

 

A mai napon elkezdték felmarni a régi aszfaltot a Kurca-híd mindkét oldalán, hogy holnap egyöntetű aszfaltréteggel borítsák be. Ezért is és érdemes elkerülni holnap a hidat, mert félpályás útlezárás mellett történik mindez. Valószínűsíthető, hogy hosszú percekre le kell állítani a forgalmat az aszfaltozás közben.

 

 

 

A projekt tavaly november 26-án indult, december 6-ától az év végéig végrehajtották a vízkizárást, megkezdték a híd egy részének bontását, míg az építés januárban startolt.

 

 

 

Az eredetileg 1884-ben készült hidat leggyengébb pontján, középen vasbeton szerkezettel erősítették meg, bővítésként 2,5 méteres részt toldottak hozzá. Csongrád felé közlekedve a Kurca-híd bal oldalán kerékpáros és gyalogos, a jobbon csak gyalogos közlekedésre alkalmas sávot alakítottak ki.

 

 

 

A híd mindkét oldalán – szaknyelven a kifolyási és a befolyási oldalon – falazott boltíves a víz felett, ezzel visszaállították az eredeti, az 1884-es állapotokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 06. 26.

 

.