A fű sem fog nőni a hivatalokban JÚLIUS 1-én!

Munkaszünet a hivataloknál és az egészségügyben

 

 

 

A köztisztviselők napja július 1., ami az idén hétfőre esik. A hivatalok zárva tartanak, az egészségügyben Semmelweis-nap okán ugyancsak szünetel a munka, csak ügyeletet tartanak, látják el a sürgős eseteket.

 

Törvény nyilvánította munkaszüneti nappá július elsejét. E napon a hivatalok, (polgármesteri hivatalok, okmányirodák, az APEH, az OEP, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények) - csak ügyeletet tartanak. A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal is és a Szentesi Járási Hivatal is ZÁRVA TART!

 

Július 1. az egészségügyben Semmelweis-nap munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók más egészségügyben dolgozók számára. A Semmelweis nap munkaszüneti nappá nyilvánítása az egészségügyi dolgozók munkájának elismerését szolgálja. Semmelweis 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja.

 

Idén július 1-jén ennek megfelelően a 0-24 órás folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók – pl. rendelőintézetek – nem tartanak nyitva. A folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál – pl. fekvőbeteg-gyógyintézetekben vagy az Országos Mentőszolgálatnál – az alkalmazottak a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.

 

Szentes, 2013. 06. 24.

 

.