Többszöri sorban állás kivédéséért:

Amit a diákigazolvány igénylésről tudni kell Szentesen

 

Kedves Szülők! A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatala sorra szembesül, hogy a megváltozott diákigazolvány igényléséről sokan tájékozatlanok. Azért, hogy akár a többszöri sorban állást elkerüljék összefoglaljuk, hogy mi és ki kell a gyermek diákigazolvány igényléséhez! Olvassa el figyelmesen!

Diákigazolvány igényléséhez a NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) azonosító beszerzése bármely Okmányirodában kezdeményezhető. Az ügyintéző a gyermekről fényképet és NEK adatlapot készít, mely adatlapot 14 alatti gyermek esetén a szülő, törvényes képviselő, 14 év felett a gyermek maga ír alá.

 

Az Okmányirodában be kell mutatni

• a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és lakcímkártyáját vagy

• egyéb érvényes személyazonosító okmányát (személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély), és lakcímkártyáját, illetve

• a szülő, törvényes képviselő személyazonosító okmányait és lakcímkártyáját (csak 14 év alatti gyermek esetében szükséges)

 

A 14 év alatti gyermek esetén a szülő, törvényes képviselő és a gyermek együttes megjelenése szükséges, 14 év felett elég a jogosult megjelenése. A NEK adatalapot az oktatási intézményben kell bemutatni, a diákigazolvány igénylésére ott kerül sor, és a díját is ott kell megfizetni, az okmányirodai ügyintézés ingyenes.

 

Szentes, 2013. 06. 19.

 

.