VII. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon

2013. július 10-14. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

A derekegyházi Palacsintafesztiválon minden évben új palacsintasütő rekordok születnek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is.

2013-ban újabb rekordkísérletre készülnek a szervezők: július 12. (péntek) 16:00 órától július 13. (szombat) 16:00 óráig, 24 órán keresztül sütik a palacsintát, közel 20 gáztűzhelyen, cél a győri egyetemisták rekordjának megdöntése, 23 000 db palacsinta megsütésével.

Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták és palacsintaevő verseny is várja az édes élet élvezőit.

Az érdeklődők megkóstolhatják a derekegyházi palacsintát, de ha szívesen sütnék a finomságot, azt is megtehetik!

A fesztivál hétköznapjain a "házigazda" szerepet minden nap más kistérségi település vállalja, akik a palacsintasütés mellett produkcióval mutatkoznak be esténként 20:00 órától, melyet élőzenés koncertek követnek.

Szombaton helyi előadók szórakoztatják a nagyérdeműt, majd 21:00 órától fellép a rendezvény sztárvendége, Péter Szabó Szilvia.

 

Helyszín: Derekegyház, Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár parkja (Köztársaság tér 8.)

 

 

 

 

.