Autómatuzsálemek érkeznek Szentesre

Mercedes-Benz Classic Csillagtúra egyik állomása a szentesi Kossuth tér

 

2013. június 28-29-én zajló VIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra egyéb városok mellett (Székesfehérvár, Dunaújváros, Szeged, Kecskemét) Szentest is érinti a hagyományőrző oldtimer verseny.

 

 

 

A csillagos márka páratlan hagyományát ünneplő túrán az 1938-as W136 170V Cabrio Limousine-tól az 1986-os R107 560 SL-ig számos ritka, olykor Magyarországon páratlan modellt megtekinthet a közönség. A verseny nem egy szokványos gyorsasági verseny, a résztvevőknek adott idő alatt adott távolságot kell teljesíteniük, egymás után percenként rajtolva, így a közönség is alaposan megcsodálhatja a nem mindennap látható autókülönlegességeket.

 

A csillagos márka idén a modellpaletta csúcsát jelentő, új Mercedes-Benz S-osztály története előtt tiszteleg.

 

 

Az oldtimer modellek szerelmesei az új, korszerű személyautók rajongói számára is érdekes elfoglaltságnak ígérkezik a Csillagtúra, hiszen a verseny Előfutója egy Magyarországon szintén ritka Mercedes-Benz SLS AMG lesz, a mezőnyt pedig a csillagos márka legújabb modelljei, a kizárólag Kecskeméten készülő Mercedes-Benz CLA és a megújult E-osztály kíséri majd. Életre szóló élmény több vidéki nagyvárosban A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra az autós kultúra illetve az antik, műtárgynak is tekinthető autócsodák kedvelői számára emlékezetes élményt garantál az ország több nagyvárosában.

 

A mezőny 2013. június 28-án rajtol a Jász-Plasztik Autócentrum fóti márkakereskedésétől, majd Budajenő és Pátka érintésével Székesfehérvárra, a Zichy ligethez érkezik a mezőny. Ezt követően a Pappas Auto Magyarország fehérvári telephelye előtt bizonyítják tudásukat a résztvevők, mielőtt a rácalmási Jankovich-Kúria, a dunaújvárosi Duna-part, Kunszentmiklós és Kerekegyháza meglátogatása után a Hovány Kft. kecskeméti kereskedésében zárul az első nap.

 

Június 29-én, szombaton, a kecskeméti indulás után a mezőny a kiskunfélegyházi Városháza, Jászszentlászló, Kiskunmajsa útvonalon a szegedi Széchenyi térre ér, majd Hódmezővásárhely, Szentes (várható időpont: 2013. június 29, 13:55-15:05) , Csongrád és Csépa után a versenyzők a kecskeméti főtéren zárják a kétnapos oldtimer ünnepet.

 

A Csillagtúrával és a benevezett autókkal kapcsolatban további információ a www.mercedes-benz.hu/csillagtura  weboldalon található.

 

Szentes, 2013. 06. 18.

 

.