Letették a fedett uszoda alapkövét Szentesen

 

A kiemelt sportágak támogatása a vízilabda számára is jelentős anyagi erőforrásokat hozott, az eddigi nem kis sportági célok után, most egy nagyon komoly, nagyon megérdemelt régi vágy teljesülhet - új, fedett uszoda épül Szentesen.

 

 

 

 

 

 

2012. december 4-én az MVLSZ képviseletében Novák Ferenc elnökségi tag, ünnepélyes keretek között adta át Magyar József úrnak a Szentesi VK elnökének és Szirbik Imre polgármesternek az MVLSZ „Tao határozatát”, amely alapján elindulhat az új fedett uszoda építése Szentesen.

A pályázat sikerességének záloga volt a szentesi vízilabda sport évtizedeken át tartó kiemelkedő utánpótlás nevelése és a város önkormányzatának anyagiakban is megmutatkozó támogatása.

 

Az elmúlt év decembere óta már megvan a kivitelező személye is, így elindulhatott a munka, és már le is tették az új uszoda alapkövét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013. június 17-én Farkas Sándor országgyűlési képviselő úr, Szirbik Imre, Szentes város polgármestere, Dr. Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Dr. Sós Csaba a Magyar Úszószövetség elnökségi tagja, Magyar József a Szentesi Vízilabdaklub elnöke, Nemes Pál a Ferroép Zrt. vezérigazgatója közösen helyezték el az új létesítmény alapkövébe az emlékeztető kapszulát, mely a jelenlegi összes vízi sportot űző csapat fotóját a támogatási döntés határozatát, terveket, látványterveket és a helyi újság egy példányát tartalmazza.

 

Az alapkő letételnek videó anyagából több részlet is kiderül, így tekintse meg azt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látványképek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 06. 17.

 

 

.